Susret

Thaci: Dačić je rođen u Prizrenu, dat ću mu dvojno državljanstvo

Foto: AFP/PIXSELL
Thaci: Dačić je rođen u Prizrenu, dat ću mu dvojno državljanstvo
20.10.2012.
u 08:08
Kosovo pripada građanima Kosova, i ni Srbija niti Kosovo nisu vlasništvo Dačića ili Thacija, već pripadaju građanima Kosova - rekao je kosovski premijer
Pogledaj originalni članak

Nakon razgovora u Bruxellesu sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem o nastavku dijaloga uz posredovanje EU, kosovski premijer Hashim Thaci je sinoć za prištinsku televiziju Kohavision izjavio kako se rukovao s Dačićem, javljaju mediji u Srbiji.

- Kako je uobičajeno europskim protokolom, mi smo stisnuli ruke. To nije bio prvi put da su se predstavnici Kosova i Srbije rukovali. To se dogodilo 1998-1999. godine, to se dogodilo u Beču za razgovora o statusu, to se dogodilo i danas - pojasnio je Thaci i potvrdio kako je na opasku premijera Dačića da mu pripada Kosovo koliko i njemu, rekao da Dačić, budući je rođen u Prizrenu, ima pravo na dvojno državljanstvo i on će mu "to sa zadovoljstvom omogućiti".

- Kosovo pripada građanima Kosova, i ni Srbija niti Kosovo nisu vlasništvo Dačića ili Thacija, već pripadaju građanima Kosova - rekao je kosovski premijer i dodao kako će strukture Srbije na sjeveru Kosova biti rasformirane "i na tome ćemo mi, kao i međunarodni posrednici, odlučno inzistirati".

RTS donosi Thacijevu izjavu kako je "sastanak s Catherine Ashton i Ivicom Dačićem označio nastavak dijaloga i novo poglavlje u normalizaciji odnosa, a normalizacija se odnosi na dvije suverene države". (mf VLM)

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.