OGLASIO SE I TRUMP

U neredima ubijen umirovljeni policajac: Umjesto da mu pomognu, uživo prenosili njegovu smrt

Foto: Reuters/Pixsell
U neredima ubijen umirovljeni policajac: Umjesto da mu pomognu, uživo prenosili njegovu smrt
03.06.2020.
u 10:34
Neredi su se dogodili nakon mirnih prosvjeda zbog smrti George Floyda, Afroamerikanca kojeg je ubio policajac.
Pogledaj originalni članak

Umirovljeni policajac iz St. Louisa David Dorn (77) ubijen je u neredima od strane izgrednika koji su provalili u dućan njegova prijatelja. On je pronađen na ulici nakon nereda koji su se dogodili nakon mirnih prosvjeda zbog smrti Georgea Floyda. 

Ubojstvo i krađa objavljeni su na Facebook Liveu, no u međuvremenu maknuto je s Interneta. Policija do sada nije objavila detalje tragične smrti, niti je itko uhićen. 

- Čovjek je upravo upucan i ubijen ispred dućana - ustvrdio je Marquello Futrell koji je vidio snimku ubojstva na Facebooku i dodao:

- Jedno je biti žrtva napada ili pljačke, a drugo je ležati u vlastitoj krvi i zapomagati za pomoć koja ne dolazi osim oni ljudi koji objavljuju snimku njegove smrti na Facebooku. Uznemiren sam i ne mogu spavati! 

Kako je supruga ubijenog policajca kazala lokalnim medijima, njezin muž je bio prijatelj vlasnika dućana i provjeravao bi ga u slučaju aktivacije alarma. 

Umirovljeni policijski kapetan služio je 38 godina u St. Louisu prije nego što je otišao u mirovinu 2007. godine. Nakon toga, služio je kao policijski načelnik u malenom gradiću na sjeveru St. Louisa Moline Acres. 

Policijski načelnik St Loiusa pukovnik John W. Hayden Jr. naveo je kako je ovo tužno vrijeme za njih i kako je Dorn bio dobar kapetan te uzor mnogim policajcima, prenosi Daily Mail. 

O njegovoj smrti oglasio se i američki predsjednik Donald Trump. 

- Naše najveće poštovanje obitelji Davida Dorna, sjajnog policijskog kapetana iz St. Louisa koji je bio jučer upucan i ubijen od strane pljačkaša. Poštujemo naše policijske dužnosnike, možda i više nego prije. Hvala vam - stoji u tvitu koji je objavio. 

U neredima u St. Louisu upucana su četiri policajaca, a brojni dućani su opljačkani. Neredi su se dogodili nakon mirnih prosvjeda zbog smrti George Floyda, Afroamerikanca kojeg je ubio policajac. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.