KIRKUK

U napadu ISIL-a u Iraku poginulo 12 policajaca

U napadu ISIL-a u Iraku poginulo 12 policajaca
06.09.2021.
u 11:33
Pogledaj originalni članak

U napadu terorističke organizacije ISIL u Kirkuku u Iraku poginulo je 12 policajaca. 

U oružanom napadu ISIL-a na osmatračnicu iračke policije u blizini mjesta Dakuk kod Kirkuka ubijena su dva policajca, a 10 policajaca je poginulo u eksploziji bombe koja je aktivirana daljinskim upravljačem na putu kojim su prolazila vojna vozila, javlja agencija Aadolija, prenosi Fena.

U priopćenju policije Kirkuka navodi se da su pripadnici ISIL-a izveli oružani napad na osmatračnicu iračke policije u blizini mjesta Rashad u okrugu Dakuk.

U priopćenju se navodi da su u tom napadu poginula dva policajca, a da je deset pripadnika policije poginulo u eksploziji bombe koja je aktivirana na putu kojim su prolazila vojna vozila upućena u regiju kao podrška nakon prvog napada ISIL-a.

Nakon napada ISIL-a u regiji je pokrenuta velika operacija. Teroristi su posljednjih mjeseci intenzivirali napade, posebno u području između Kirkuka, Salahuddina i Diyale.

Iako su vlasti Iraka 2017. godine proglasile pobjedu nad teroristima ISIL-a, takozvane uspavane terorističke ćelije i dalje su aktivne u više iračkih periferija i predstavljaju stalnu sigurnosnu prijetnju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.