slijedi novi val?

U Kini 49 novozaraženih, žarište je 20 puta veća tržnica od one u Wuhanu

U Kini 49 novozaraženih, žarište je 20 puta veća tržnica od one u Wuhanu
15.06.2020.
u 08:31
Pogledaj originalni članak

Kina je u ponedjeljak izvijestila o 49 novih slučajeva covida-19, dok se Peking nastoji izboriti s novim žarištem zaraze koronavirusom povezanim s tržnicom u glavnom kineskom gradu.

 

Od ukupnog broja novozaraženih u Kini 36 se odnosi na glavni grad u kojemu su tisuće testirane nakon što je na veletržnici Sinfadi u četvrti na jugozapadu grada iznenada prošlog tjedna izbila zaraza.

Ta tržnica osigurava 90 posto svježeg voća i povrća za Peking.  

Prema lokalnim dužnosnicima, u pogođenoj četvrti "ratno je stanje" i neki dijelovi grada su u blokadi te je zabranjeno putovanje između pojedinih dijelova grada.

Veletržnica je zatvorena, a testiranjem su obuhvaćeni deseci tisuća stanovnika te je grad pokrenuo akciju ulaska u trag svim osobama koje su bile na toj tržnici ili su bile u kontaktu s posjetiteljima tržnice.

Dio škola otkazao je nastavu.

"Rizik širenja epidemije vrlo je visok pa moramo poduzeti odlučne mjere", kazao je glasnogovornik pekinške gradske uprave Xu Hejiang na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

 

Veletržnica u kojoj je izbila zaraza 20 puta veća od one u Wuhanu.

Veletržnica Sinfadi 20 puta je veća od one u Wuhanu iz koje je krenula pandemija covida-19 i na njoj se preprodaju tisuće tona hrane.

Tijekom protekla četiri dana Peking je potvrdio ukupno 79 slučajeva zaraze koronavirusom.

U četvrtima u okolici tržnice uvedene su dodatne mjere poput strože kontrole kretanja ljudi i vozila, dezinfekcije i mjerenja tjelesne temperature. 

Peking je u potrazi za zaraženima od nedjelje proveo 76.499 testiranja, a pozitivno je 59 osoba, kazao je u ponedjeljak glasnogovornik gradskog povjerenstva za javno zdravstvo Gao Xiaojun.

Svjetska zdravstvena organizacija izvijestila je u nedjelju da ju je Peking izvijestio o novom slučaju.

Epidemiolog kineske vlade kazao je da sekvenciranje DNK virusa na veletržnici pokazuje da je mogao stići iz Europe, prenosi Hina.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.