Američki predsjednik

Trump: Možda ćemo objaviti dijelove snimaka operacije u kojoj je ubijen Baghdadi

Foto: Reuters/PIXSELL
Trump: Možda ćemo objaviti dijelove snimaka operacije u kojoj je ubijen Baghdadi
29.10.2019.
u 08:56
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump kazao je kako postoji mogućnost da će objaviti određene dijelove snimaka operacije u kojoj je ubijen vođa terorističke organizacije ISIL Abu Bakr al-Baghdadi.

Trump je prije polaska u Chicago u zračnoj bazi u Marylandu odgovarao na pitanja novinara. Tom prilikom kazao je kako je vikend bio izuzetan za SAD.

”Da, razmišljamo o tome. Možda ćemo izdvojiti određene dijelove i objaviti”, rekao je Trump upitan da li razmišljaju o objavljivanju videozapisa operacije u kojoj je ubijen Al-Baghdadi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Upitan zbog čega o operaciji nisu bili obaviješteni predsjednica Zastupničkog doma Kongresa Nancy Pelosi i drugi zvaničnici, Trump je kazao kako smatra da je predsjednik obavještajnog odbora Zastupničkog doma Adam Schiff čovjek koji najviše odaje informacije u Washingtonu.

Vjeruje se da video sadrži zračne snimke i možda snimke s kamera postavljenih na specijalce koji su napali u subotu Bagdadijev položaj.

 "Možda uzmemo pojedine dijelove i objavimo ih. Video će morati biti pročišćen kako ne bi otkrio taktičke metode američkih snaga", rekao je američki predsjednik. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.