Američki predsjednik

Trump: Možda ćemo objaviti dijelove snimaka operacije u kojoj je ubijen Baghdadi

Donald Trump
Reuters/PIXSELL
29.10.2019.
u 08:56

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump kazao je kako postoji mogućnost da će objaviti određene dijelove snimaka operacije u kojoj je ubijen vođa terorističke organizacije ISIL Abu Bakr al-Baghdadi.

Trump je prije polaska u Chicago u zračnoj bazi u Marylandu odgovarao na pitanja novinara. Tom prilikom kazao je kako je vikend bio izuzetan za SAD.

”Da, razmišljamo o tome. Možda ćemo izdvojiti određene dijelove i objaviti”, rekao je Trump upitan da li razmišljaju o objavljivanju videozapisa operacije u kojoj je ubijen Al-Baghdadi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Upitan zbog čega o operaciji nisu bili obaviješteni predsjednica Zastupničkog doma Kongresa Nancy Pelosi i drugi zvaničnici, Trump je kazao kako smatra da je predsjednik obavještajnog odbora Zastupničkog doma Adam Schiff čovjek koji najviše odaje informacije u Washingtonu.

Vjeruje se da video sadrži zračne snimke i možda snimke s kamera postavljenih na specijalce koji su napali u subotu Bagdadijev položaj.

 "Možda uzmemo pojedine dijelove i objavimo ih. Video će morati biti pročišćen kako ne bi otkrio taktičke metode američkih snaga", rekao je američki predsjednik. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije