Spremaju sankcije

SAD: Očekivali smo ovakav potez Rusije, spremni smo odmah odgovoriti

SAD: Očekivali smo ovakav potez Rusije, spremni smo odmah odgovoriti
21.02.2022.
u 21:49
Biden će uskoro izdati izvršnu naredbu koja će zabraniti nova ulaganja, trgovinu i financiranje od strane američkih osoba u, iz ili u takozvane regije DNR i LNR Ukrajine, priopćeno je
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je priznao neovisnost dva otcijepljena područja Ukrajine, Luganks i Donjeck, koje su pod kontrolom separatista koje podržava Rusija. Nakon ovog poteza, oglasili su se iz Bijele kuće. 

- Očekivali smo ovakav potez Rusije i spremni smo odmah odgovoriti. Predsjednik Biden će uskoro izdati izvršnu naredbu koja će zabraniti nova ulaganja, trgovinu i financiranje od strane američkih osoba u, iz ili u takozvane regije DNR i LNR Ukrajine. Ova naredba također će dati ovlaštenje za izricanje sankcija bilo kojoj osobi za koju je odlučeno da djeluje u tim područjima Ukrajine. Ministarstvo vanjskih poslova i trezor će uskoro imati dodatne detalje. Uskoro ćemo objaviti i dodatne mjere vezane za današnje očito kršenje međunarodnih obveza Rusije, objavili su iz BijeLe kuće, prenosi Avaz. 

- Da budemo jasni: ove mjere su odvojene od brzih i oštrih ekonomskih mjera koje smo pripremali u koordinaciji sa saveznicima i partnerima, ako bi Rusija dodatno izvršila invaziju na Ukrajinu, te bi bile dodatak njima. Nastavljamo bliske konzultacije sa saveznicima i partnerima, uključujući Ukrajinu, o sljedećim koracima i o tekućoj eskalaciji duž granice Rusije s Ukrajinom - zaključili su u priopćenju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.