Reakcija Amerike

SAD nametnuo nove sankcije Kubi, Biden tvrdi da će ih biti još

Foto: Reuters/Pixsell
SAD nametnuo nove sankcije Kubi, Biden tvrdi da će ih biti još
31.07.2021.
u 11:45
Pogledaj originalni članak

Sjedinjene Države nametnule su sankcije kubanskim policijskim snagama i dvojici čelnika u petak u odgovoru na kampanju vlade u Havani protiv prosvjednika, a predsjednik Joe Biden obećao je kubanskim Amerikancima da će ih još uslijediti.

Američko ministarstvo trezora priopćilo je da su sankcije, koje izgledaju uglavnom simboličnog značaja, „reakcija na suzbijanje miroljubivih prodemokratskih prosvjeda na Kubi koji su počeli 11. srpnja“.

Meta sankcija su dvojica čelnika kubanskih policijskih snaga, kao i nacionalne policijske snage kubanskog ministarstva unutarnjih poslova, navodi ministarstvo.

- Bit će još sankcija ako ne dođe do drastične promjene u Kubi, koju ja ne predviđam - izjavio je Biden tijekom sastanka s čelnicima kubanskih Amerikanaca u Bijeloj kući.

Njihov sastanak došao je u vrijeme dok politički bitna zajednica kubanskih Amerikanaca poziva na nove prosvjede na Kubi nakon najvećeg izljeva nezadovoljstva na otoku pod komunističkom vladavinom u proteklih nekoliko desetljeća.

- Sjedinjene Države poduzimaju odlučnu akciju kako bi podržale ciljeve kubanskog naroda - izjavio je Biden, prenosi Reuters.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.