Nikki Haley tvrdi

Rusija blokirala američki prijedlog u vezi istrage za napade kemijskim oružjem

Foto: ilustracija
Rusija blokirala američki prijedlog u vezi istrage za napade kemijskim oružjem
17.11.2017.
u 07:47
Pogledaj originalni članak

Rusija je blokirala američki prijedlog rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o nastavku međunarodne istrage o utvrđivanju krivnje za napade kemijskim oružjem u Siriji. Ovo je deseti put da je Moskva uložila veto u Vijeću sigurnosti kad je riječ o Siriji, prenosi Al Jazeera Balkans.

Američka veleposlanica pri UN-u Nikki Haley kazala je da je "Rusija potkopala naše pokušaje da spriječimo buduće napade".

"Poruka bilo kome tko sluša jasna je. Efektivno, Rusija prihvaća napade kemijskim oružjem u Siriji. Ne mogu izbrojati koliko sam puta ovdje stajala i pozivala Rusiju da učini pravu stvar."

Haley je rekla da postoje drugi međunarodni mehanizmi za prikupljanje dokaza za buduće krivične postupke protiv odgovornih za smrtonosne kemijske napade.

"I ako i kada to bude potrebno, postoje Sjedinjene Američke Države. Bez obzira na to što njihov ruski zaštitnik bude učinio ovdje u Vijeću sigurnosti, ovo je jasno upozorenje Assadovom režimu. SAD ne prihvaća sirijsko korištenje kemijskog oružja. Kao što smo to učinili u travnju, ponovno ćemo to učiniti – branit ćemo međunarodne standarde protiv korištenja kemijskog oružja. Bilo bi mudro da Assadov režim posluša ovo upozorenje", poručila je Haley.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.