UPOZORENJE

Rohani Trumpu: Nemojte se igrati s lavljim repom, zažalit ćete

Rohani Trumpu: Nemojte se igrati s lavljim repom, zažalit ćete
22.07.2018.
u 15:08
Mir s Iranom bio bi majka svih mirova, a rat s Iranom bi predstavljao majku svih ratova - upozorio je Rohani.
Pogledaj originalni članak

Iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je u nedelju SAD u vezi s nastavkom neprijateljskog odnosa prema Teheranu, da se "ne igra s repom lava" navodeći da bi sukob s Iranom bio "majka svih ratova".

- Vi objavite rat i zatim govorite o volji da podržavate iranski narod - poručio je Rohani američkom predsjedniku Donaldu Trumpu tijekom sastanka s iranskim diplomatama u Teheranu, koje je prenosila televizija.

Rohani je ponovno upozorio da bi Iran mogao zatvoriti strateški Ormuski prolaz, koji kontrolira Zaliv i kroz koji prolazi oko 30 posto svjetske nafte koja se prevozi morskim putem.

- Mi smo oduvijek jamac sigurnosti ovog prolaza i nemojte se igrati s lavljim repom, zažalit ćete. Mir s Iranom bio bi majka svih mirova, a rat s Iranom bi predstavljao majku svih ratova - rekao je Rohani.

Iranski predsjednik govorio je nekoliko sati prije očekivane izjave amerčkog državnog tajnika Mike Pompea o Iranu dok SAD nastoje povećati pritisak na Teheran nakon povlačenja iz povjessnog nuklearnog sporazuma postignutog 2015. godine, prenosi Slobodna Europa.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.