UPOZORENJE

Rohani Trumpu: Nemojte se igrati s lavljim repom, zažalit ćete

22.07.2018.
u 15:08

Mir s Iranom bio bi majka svih mirova, a rat s Iranom bi predstavljao majku svih ratova - upozorio je Rohani.

Iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je u nedelju SAD u vezi s nastavkom neprijateljskog odnosa prema Teheranu, da se "ne igra s repom lava" navodeći da bi sukob s Iranom bio "majka svih ratova".

- Vi objavite rat i zatim govorite o volji da podržavate iranski narod - poručio je Rohani američkom predsjedniku Donaldu Trumpu tijekom sastanka s iranskim diplomatama u Teheranu, koje je prenosila televizija.

Rohani je ponovno upozorio da bi Iran mogao zatvoriti strateški Ormuski prolaz, koji kontrolira Zaliv i kroz koji prolazi oko 30 posto svjetske nafte koja se prevozi morskim putem.

- Mi smo oduvijek jamac sigurnosti ovog prolaza i nemojte se igrati s lavljim repom, zažalit ćete. Mir s Iranom bio bi majka svih mirova, a rat s Iranom bi predstavljao majku svih ratova - rekao je Rohani.

Iranski predsjednik govorio je nekoliko sati prije očekivane izjave amerčkog državnog tajnika Mike Pompea o Iranu dok SAD nastoje povećati pritisak na Teheran nakon povlačenja iz povjessnog nuklearnog sporazuma postignutog 2015. godine, prenosi Slobodna Europa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?