PRLJAVIJI JE OD VEĆINE WC ŠKOLJKI

Profesionalna čistačica otkrila tri proizvoda kojima svakodnevno čisti svoj telefon: 'Pun je bakterija’

Profesionalna čistačica otkrila tri proizvoda kojima svakodnevno čisti svoj telefon: 'Pun je bakterija’
26.10.2022.
u 11:32
U videu kojeg je podijelila na društvenim mrežama, Kacie koristi izopropil alkohol, ručnu mekanu četku i krpu od mikrovlakana
Pogledaj originalni članak

Profesionalna čistačica Kacie Stephens, nazvala je telefone 'malim kutijama punim bakterijama' koje treba svakodnevno čistiti. Brojna istraživanja pokazala su da ekrani telefona mogu imati i do deset puta veću količinu klica u usporedbi s WC školjkom, pa je zato Kacie otkrila tri proizvoda kojima čisti ekran i zvučnike kako bi uklonila neželjene bakterije, piše Daily Mail.

U videu kojeg je podijelila na društvenim mrežama, Kacie koristi izopropil alkohol, ručnu mekanu četku i krpu od mikrovlakana za čišćenje telefona. Četkom je očistila malene zvučnike i poboljšala kvalitetu zvuka, dok je krpom od mikrovlakana očistila ekran.  

- Ako vam zvučnik na telefonu ne radi dobro, očistite ga ovako. Stavite malo izopropilnog alkohola na četku i lagano izribajte sve rupe - rekla je u snimci.

@thebigcleanco

Phone a bit grubby?

♬ original sound - The Big Clean Co


Na snimci je Kacie prvo nekoliko puta našpricala alkoholni sprej na četku, a zatim nježno očistila gornji i donji zvučnik. Zatim je krpom od mikrovlakana vrlo lagano i nježno obrisala ekran, uklanjajući na taj način bakterije s površine uređaja. Kako biste ubili bakterije, stručnjaci preporučuju svakodnevnu dezinfekciju telefona.  

U studiji iz 2011. godine koju su proveli istraživači s London School od Hygiene & Tropical Medicine, fekalne tvari pronađene su na jednom od svakih šest pametnih telefona. I šokantno, daljnja istraživanja koja je proveo američki mikrobiolog, otkrila su da mobilni telefoni prenose 10 puta više bakterija od većine WC školjki. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.