Skinuta oznaka tajnosti

Procurio dugo skrivani dokument: Američka mornarica snimala je NLO, a zatim je nestao

Foto: USNAVY
Procurio dugo skrivani dokument: Američka mornarica snimala je NLO, a zatim je nestao
14.05.2020.
u 13:00
Pogledaj originalni članak

Izvještaj kojega je Pentagon objavio prije nekoliko dana ponovo je razbuktao rasprave o postojanju izvanzemaljaca jer se doznalo kako su ratni zrakoplovi američke ratne mornarice tijekom 2013. i 2014. imalitri bliska susreta s neidentificiranim letećim objektima na bliskoj udaljenost. Piloti nisu uspjeli razaznati ni u jednom slučaju o kakvoj se vrsti letjelice radi.

- Neidentificirana letjelica bila je male veličine, otprilike veličine putnog kovčega, srebrne boje, navodi se u izvještaju kojega je napisao mornarički pilot, opisujući susret koji se dogodio 26. ožujka 2014. godine. Tijekom tog incidenta mornarički zrakoplov F/A-18 prošao je na oko 300 metara od objekta, ne uspjevajući odrediti u prvom preletu o čemu se doista radi. Kada je pilot okrenuo zrakoplov kako bi ga ponovo usmjerio prema NLO-u, objekt je u potpunosti nestao. Slično se dogodilo i nekoliko mjeseci ranije, u studenom 2013. godine, kada je drugi zrakoplov F/A-18 proletio pored malog letećeg objekta.

- Letjelica je bila dužine nešto manje od dva metra, bijele boje i bez ikakvih prepoznatljivih oznaka. U prvom trenutku, zbog male veličine pomislio sam kako se radi o bespilotnoj letjelici, stoji u izvještaju američkog mornaričkog piliota. Te je boje i oblika bila i letjelica koju je mornarički pilot također ugledao i proletio pokraj nje 27. lipnja 2013. godine. Sva ova opažanja dogodila su se na istoku SAD, u pojasu između Virginie i Sjeverne Caroline.

Pregledom radarskih snimaka i službenih podataka, u to vrijeme se u navednom području nisu nalazile bespilotne letjelice ratnog zrakoplovstva ni ratne mornarice, no ne isključuje se mogućnost kako su ova opažanja bile bespilotne letjelice koje su kontrolirali pojedinci izvan vojnog sustava. - Nakon letova u kojima su ostvareni ovi incidenti, agencija za zračni promet kontaktirala je cijeli niz vlasnika bespilotnih letjelica visoke klase, no svi su oni tvrdili kako njihove letjelice u to vrijeme nisu bile u zraku. U svakom slučaju, ne isključujemo mogućnost kako je ipak riječ o neidentificiranim bespilotnim letjelicama, stoji u izvještaju Pentagona.

Ovaj dokument proteklih je godina bio klasificiran, no s njega je skinuta oznaka tajnosti, a prvi je uvid u njega imao američki portal Drive. Uz izvještaj objavljeno je i nekoliko snimaka NLO-a koje su zabilježile kamere na zrakoplovima F/A-18 Hornet

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.