NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

Prijatelj K.K.: Slavljeniku je na rođendanu rekao da će dobiti poklon u školi, a onda je pucao

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Prijatelj K.K.: Slavljeniku je na rođendanu rekao da će dobiti poklon u školi, a onda je pucao
08.05.2023.
u 08:07
Dječak je potvrdio da je K.K. zatražio promjenu razreda kako bi pobjegao od maltretiranja, no i da su se incidenti nastavili u novom razredu
Pogledaj originalni članak

Gotovo tjedan dana nakon nezapamćenog masakra u beogradskoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar tema ne napušta pažnju građana i medija. Toliko je detalja još nepoznato, a ponajprije odgovor na pitanje zašto je 13-godišnji K.K. pucao na učenike s kojima je pohađao školu.

U potrazi za odgovorom na to pitanje, francuski list Le Soir pričao je s učenikom spomenute škole koji je, kaže, bio jedan od rijetkih prijatelja K.K. Zajedno su igrali nogomet i igrice, a tvrdi i kako je svjedočio zlostavljanju koje je K.K. trpio od druge djece, prenosi Blic.

- Bili smo prijatelji već dugo. Viđali smo se van škole, provodili smo sate igrajući video igrice. Najviše smo igrali Fortnite ali igrali smo i nogomet u Tašmajdanskom parku - naveo je dječak dodajući kako je K.K. bio miran i pristojan introvert kojeg su drugi često zadirkivali jer je dobivao najbolje ocjene. 

- On je tip koji drži stvari za sebe. Čak i kad ga nagovorite da igra nogomet, drži se po strani. Ima vrlo malo prijatelja a drugi ga maltretiraju jer je odličan učenik. Jednom smo bili u parku i drugi su ga okružili, vikali su "štreber" i "nesretnik", a bilo je i drugih nadimaka. Koliko ja znam, nisu ga tukli - ispričao je.

Dječak je potvrdio da je K.K. zatražio promjenu razreda kako bi pobjegao od maltretiranja, no i da su se incidenti nastavili u novom razredu. Kaže i da je volio pucati na poligonu na koji ga je vodio otac. Dva dana prije stravičnog masakra, 1. svibnja, dječak i K.K. bili su na istom rođendanu gdje K.K. slavljeniku nije donio poklon. - Kasnije mu je rekao "Dobit ćeš poklon u školi" - prisjetio se dječak riječi koje sada imaju zloslutan odjek. Ispričao je reporterima i kako je za njega izgledao taj 3. svibnja kada je njegov dotadašnji prijatelj u školu ušao s dva pištolja i počeo pucati. 

- Bio je kraj prvog sata, oko 8:35 sati. Čuli smo pucnjeve ali smo pomislili da su se prevrnuli stolovi jer je bilo jače od petardi. Sve se brzo dogodilo, shvatili smo tek kada je jedan profesor ušao u učionicu vičući "Pucaju, bježite, bježite". Spasio nas je nastavnik. Dok sam izlazio kroz prozor, vidio sam K.K. u dvorištu, ali tada nisam shvatio da je on ubojica, to sam saznao kasnije - rekao je dječak.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.