NOSI I DO 15 KILOGRAMA OPREME

Poznata policajka Jadranka trenira i karate, a na terenu joj 'dolijeću' i ponude za brak

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
28.05.2018.
u 20:19
Tridesetjednogodišnja Jadranka Šarić kaže da nije nikakva superpolicajka te dodaje da bez kolega ništa ne bi bilo moguće.
Pogledaj originalni članak

Na prvi pogled ona je samo još jedna obična žena odjevena u policijsku uniformu, uredne frizure i moderno našminkanog lica koje krase i blistavo bijeli zubi i zarazni osmijeh. Međutim, već samo upoznavanje i čvrst stisak ruke govore da ona nije obična policajka.

Riječ je o Jadranki Šarić (31), pripadnici Interventne jedinice PU vukovarsko-srijemske, koja je hrvatskoj javnosti postala poznata po fotografiji s finala Hrvatskoga nogometnog kupa u Vinkovcima kada je hodala ispred skupine BBB-a i vodila ih prema stadionu. Boysi su bili više nego disciplinirani. 

– Nisam ja nikakva superpolicajka kako me sada neki nazivaju, ja sam i dalje ista ona Jadranka Šarić. Na ovoj fotografiji nisu snimljeni moji kolege koji su stajali sa strane i bez kojih takvo što ne bi bilo moguće – riječi su kojima je Šarić započela razgovor koji smo vodili u bazi interventne policije u Nuštru.

Nosi i do 15 kilograma opreme

Živi u Otoku, najmlađem hrvatskom gradu, i za sebe kaže da se ni po čemu ne razlikuje od velike većine hrvatskih građana. Neudana je i nema djece pa ima i manje obveza, no ipak ima neke kućne obveze. Uređuje dvorište, a i kuha kada joj to dopuste obveze na poslu. U policiji je već nekoliko godina, jedno vrijeme radila je u temeljnoj policiji, a onda i na MGCP Bajakovo. 

– Htjela sam nešto zanimljivije i dinamičnije pa sam se odlučila pokušati postati dio interventne postrojbe. Tu sam već neko vrijeme i mogu reći da sam zadovoljna. Posao je zahtjevan, mnogo je obveza, a što mi je vrlo važno, dinamičan je. Mislim da sam si našla pravo mjesto u policiji i tu planiram i ostati – kaže Šarić.

Veliku ulogu u svemu tome imao je i čuveni Chuck Norris i njegov Teksaški rendžer. Naime, radi njega je Šarić počela trenirati karate, a ljubav prema tome borilačkom sportu dodatno je pojačao i njezin dečko, majstor borilačkih vještina, tako da je samo obveze na poslu sprečavaju da i sama položi za crni pojas.

Povremeno sparingira s dečkima na treningu, ali i kolegama policajcima. Uz karataške treninge, redovito trenira i u bazi u Nuštru. Ondje je mala teretana tako da su joj treninzi postali dio dnevne rutine.

– Mi se ne svađamo, nego se potučemo u teretani i sve poslije toga bude super – kaže kroz smijeh Šarić. Svi ti treninzi omogućuju joj i da bez većih teškoća nosi opremu interventne policije koja teži oko 15 kilograma.

Svi se međusobno štite

Prisjećajući se finala Hrvatskoga nogometnog kupa, kaže da se prvi put našla u takvoj situaciji, ali i da nije bilo straha. Razlog tome su i kolege policajci koji su bili oko nje i obostrano povjerenje među njima. Kaže i da dosad nije imala ružnih iskustava na poslu, ali je zato u više navrata morala slušati povike „Udaj se za mene“, „Vodi me“ i sl.

Kada je riječ o svakodnevnim obvezama, kaže da ni to nije problem te da se sve može kada se želi i malo potrudi. O Šarić njezini kolege imaju samo riječi hvale pa tako pomoćnik zapovjednika interventne policije PU vukovarsko-srijemske Željko Kovačević kaže da se Šarić istaknula i na natjecanju u gađanju snajperom.

– U kategoriji do 20 natjecateljica Šarić je bila druga, kao i u kategoriji do 90 natjecatelja gdje su se uz interventne policajce natjecali i specijalci i pripadnici BSD-a HV-a – kaže Kovačević dodajući kroz šalu da su se ostali policajci dogovorili da će Šarić kada se bude udavala za poklon kupiti snajper.

Uz Šarić su u interventnoj policiji PU vukovarsko-srijemske još dvije žene. Jedna od njih je Nikolina Klobučar.

– Pazimo se i čuvamo leđa jedni drugima. Družimo se i uvijek smo jedni drugima spremni pomoći. Nema straha jer radimo u grupama – ističe Klobučar.

I Šarić i Klobučar kažu da se nisu pokajale što su postale dio interventne postrojbe i da bi uvijek preporučile i drugim ženama da se odluče postati dio MUP-a RH pa i dio interventne policije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.