NOSI I DO 15 KILOGRAMA OPREME

Poznata policajka Jadranka trenira i karate, a na terenu joj 'dolijeću' i ponude za brak

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
1/6
28.05.2018.
u 20:19

Tridesetjednogodišnja Jadranka Šarić kaže da nije nikakva superpolicajka te dodaje da bez kolega ništa ne bi bilo moguće.

Na prvi pogled ona je samo još jedna obična žena odjevena u policijsku uniformu, uredne frizure i moderno našminkanog lica koje krase i blistavo bijeli zubi i zarazni osmijeh. Međutim, već samo upoznavanje i čvrst stisak ruke govore da ona nije obična policajka.

Riječ je o Jadranki Šarić (31), pripadnici Interventne jedinice PU vukovarsko-srijemske, koja je hrvatskoj javnosti postala poznata po fotografiji s finala Hrvatskoga nogometnog kupa u Vinkovcima kada je hodala ispred skupine BBB-a i vodila ih prema stadionu. Boysi su bili više nego disciplinirani. 

– Nisam ja nikakva superpolicajka kako me sada neki nazivaju, ja sam i dalje ista ona Jadranka Šarić. Na ovoj fotografiji nisu snimljeni moji kolege koji su stajali sa strane i bez kojih takvo što ne bi bilo moguće – riječi su kojima je Šarić započela razgovor koji smo vodili u bazi interventne policije u Nuštru.

Nosi i do 15 kilograma opreme

Živi u Otoku, najmlađem hrvatskom gradu, i za sebe kaže da se ni po čemu ne razlikuje od velike većine hrvatskih građana. Neudana je i nema djece pa ima i manje obveza, no ipak ima neke kućne obveze. Uređuje dvorište, a i kuha kada joj to dopuste obveze na poslu. U policiji je već nekoliko godina, jedno vrijeme radila je u temeljnoj policiji, a onda i na MGCP Bajakovo. 

– Htjela sam nešto zanimljivije i dinamičnije pa sam se odlučila pokušati postati dio interventne postrojbe. Tu sam već neko vrijeme i mogu reći da sam zadovoljna. Posao je zahtjevan, mnogo je obveza, a što mi je vrlo važno, dinamičan je. Mislim da sam si našla pravo mjesto u policiji i tu planiram i ostati – kaže Šarić.

Veliku ulogu u svemu tome imao je i čuveni Chuck Norris i njegov Teksaški rendžer. Naime, radi njega je Šarić počela trenirati karate, a ljubav prema tome borilačkom sportu dodatno je pojačao i njezin dečko, majstor borilačkih vještina, tako da je samo obveze na poslu sprečavaju da i sama položi za crni pojas.

Povremeno sparingira s dečkima na treningu, ali i kolegama policajcima. Uz karataške treninge, redovito trenira i u bazi u Nuštru. Ondje je mala teretana tako da su joj treninzi postali dio dnevne rutine.

– Mi se ne svađamo, nego se potučemo u teretani i sve poslije toga bude super – kaže kroz smijeh Šarić. Svi ti treninzi omogućuju joj i da bez većih teškoća nosi opremu interventne policije koja teži oko 15 kilograma.

Svi se međusobno štite

Prisjećajući se finala Hrvatskoga nogometnog kupa, kaže da se prvi put našla u takvoj situaciji, ali i da nije bilo straha. Razlog tome su i kolege policajci koji su bili oko nje i obostrano povjerenje među njima. Kaže i da dosad nije imala ružnih iskustava na poslu, ali je zato u više navrata morala slušati povike „Udaj se za mene“, „Vodi me“ i sl.

Kada je riječ o svakodnevnim obvezama, kaže da ni to nije problem te da se sve može kada se želi i malo potrudi. O Šarić njezini kolege imaju samo riječi hvale pa tako pomoćnik zapovjednika interventne policije PU vukovarsko-srijemske Željko Kovačević kaže da se Šarić istaknula i na natjecanju u gađanju snajperom.

– U kategoriji do 20 natjecateljica Šarić je bila druga, kao i u kategoriji do 90 natjecatelja gdje su se uz interventne policajce natjecali i specijalci i pripadnici BSD-a HV-a – kaže Kovačević dodajući kroz šalu da su se ostali policajci dogovorili da će Šarić kada se bude udavala za poklon kupiti snajper.

Uz Šarić su u interventnoj policiji PU vukovarsko-srijemske još dvije žene. Jedna od njih je Nikolina Klobučar.

– Pazimo se i čuvamo leđa jedni drugima. Družimo se i uvijek smo jedni drugima spremni pomoći. Nema straha jer radimo u grupama – ističe Klobučar.

I Šarić i Klobučar kažu da se nisu pokajale što su postale dio interventne postrojbe i da bi uvijek preporučile i drugim ženama da se odluče postati dio MUP-a RH pa i dio interventne policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije