TRAGEDIJA U TURSKOJ

Potresna fotografija ganula sve: Otac za ruku držao kćer (15) koja je preminula pod ruševinama

Foto: Profimedia
Potresna fotografija ganula sve: Otac za ruku držao kćer (15) koja je preminula pod ruševinama
07.02.2023.
u 17:00
Ono što je još najstrašnije, otac Mesut Hancer tješio je i hrabrio svoju 15-godišnju kćer Irmak dok je umirala tražeći od nje da se drži i ne gubi nadu jer pomoć je blizu
Pogledaj originalni članak

Fotografija koja je danas obišla svijet kako otac drži ruku svoje umrle kćeri koja je zatrpana ruševinama, ganula je svakog čovjeka na svijetu. Ono što je još najstrašnije, otac Mesut Hancer tješio je i hrabrio svoju 15-godišnju kćer Irmak dok je umirala tražeći od nje da se drži i ne gubi nadu jer pomoć je blizu.

Koliko je taj otac bio hrabar i kakvu nevjerojatnu snagu ima držeći za ruku svoju kćer znajući da joj nema spasa. Kada je izdahnula on je i dalje ostao utučeno sjediti ukočenog lica na ruševinama ne ispuštajući ruku svoje mrtve kćeri i ne vjerujući da mu je kćer bila tako blizu i umrla, a nije je mogao spasiti.

Foto: Profimedia

Moram priznati da, iako sam u svojih 30 godina novinarstva gdje sam većinu karijere boravio na raznim ratištima svijeta, vidio sam mnogo tužnih slika i prizora, kako roditelji drže poginulo ili ranjeno dijete, ova me slika, koju je snimio fotoreporter AFP-a u turskom gradu Kahranmanmarašu gdje je bio epicentar razornog potresa, potpuno pogodila.

Podsjetimo, prvi potres magnitude 7,8 dogodio se jučer u noći po hladnom vremenu u pokrajini Kahramanmarašu na jugoistoku, oko 60 kilometara zračne linije od sirijske granice. Uslijedili su desetci slabijih potresa, a prijepodne, također na jugoistoku Turske dogodio se još jedan magnitude 7,5. U potresu je poginulo najmanje 5.000 ljudi, no ta će brojka biti vjerojatno i veća. 

POTRES U TURSKOJ

Sedam je sati čekala pomoć pod ruševinama: Ayse (5) nije puštala ruku svog oca

Agencija Ujedinjenih naroda za djecu priopćila je u utorak da su u potresima koji su razorili brojne zgrade u Turskoj i Siriji možda poginule tisuće djece. "U potresima koji su jučer rano ujutro pogodili južnu Tursku i sjevernu Siriju možda su poginule tisuće djece", rekao je glasnogovornik UNICEF-a James Elder novinarima na brifingu u Ženevi. Dodao je da organizacija ne može utvrditi konkretan broj poginule djece

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.