Proglasili dan žalosti

Pokopane djevojčice poginule u naletu kamiona

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
11.06.2019.
u 19:18
Pogledaj originalni članak

U Erdutu su danas poslijepodne pokopane djevojke koje su poginule prošli tjedan u naletu kamiona na odmorištu kraj Novske u Hrvatskoj.

U nesreći su, podsjetimo, poginule Iva i Renata, 14-godišnje učenice Osnovne škole u Dalju, koje su išle na izlet. U tragično nesreći ozlijeđene su još dvije žene.

Za danas je proglašen dan žalosti u Osječko-baranjskoj županiji, dok je u općini Erdut proglašena trodnevna žalost, do srijede.

– Nastojat ćemo obiteljima pomoći koliko možemo – rekao je načelnik Erduta Jugoslav Vesić.  

Kamion je, podsjetimo, skretao prema odmorištu, ali je iz nekog razloga izgubio nadzor te je nekontrolirano upao na parkiralište. U naletu je udario minibus i nekoliko automobila te dvije djevojčice koje su na mjestu preminule.  

Zbog izazivanja prometne nesreće sutkinja istrage Županijskog suda u Sisku odredila je 30 dana istražnog zatvora vozaču kamiona, 60-godišnjem Ivi Filipoviću.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je da se vozača tereti za najteži oblik izazivanja prometne nesreće za što je propisana kazna od tri do 15 godina zatvora.

Potvrdili su i da je vozač na odmorište ušao brzinom od 90 umjesto propisanih 40 kilometara na sat. Vozač je tvrdio da su mu otkazale kočnice. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.