Proglasili dan žalosti

Pokopane djevojčice poginule u naletu kamiona

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
1/3
11.06.2019.
u 19:18

U Erdutu su danas poslijepodne pokopane djevojke koje su poginule prošli tjedan u naletu kamiona na odmorištu kraj Novske u Hrvatskoj.

U nesreći su, podsjetimo, poginule Iva i Renata, 14-godišnje učenice Osnovne škole u Dalju, koje su išle na izlet. U tragično nesreći ozlijeđene su još dvije žene.

Za danas je proglašen dan žalosti u Osječko-baranjskoj županiji, dok je u općini Erdut proglašena trodnevna žalost, do srijede.

– Nastojat ćemo obiteljima pomoći koliko možemo – rekao je načelnik Erduta Jugoslav Vesić.  

Kamion je, podsjetimo, skretao prema odmorištu, ali je iz nekog razloga izgubio nadzor te je nekontrolirano upao na parkiralište. U naletu je udario minibus i nekoliko automobila te dvije djevojčice koje su na mjestu preminule.  

Zbog izazivanja prometne nesreće sutkinja istrage Županijskog suda u Sisku odredila je 30 dana istražnog zatvora vozaču kamiona, 60-godišnjem Ivi Filipoviću.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je da se vozača tereti za najteži oblik izazivanja prometne nesreće za što je propisana kazna od tri do 15 godina zatvora.

Potvrdili su i da je vozač na odmorište ušao brzinom od 90 umjesto propisanih 40 kilometara na sat. Vozač je tvrdio da su mu otkazale kočnice. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?