u krugu bliskih osoba

Pokopan ubijeni predsjednik Haitija Jovenel Moise

Foto: reuters
Pokopan ubijeni predsjednik Haitija Jovenel Moise
23.07.2021.
u 21:46
Pogledaj originalni članak

Tijelo ubijenog haićanskog predsjednika Jovenela Moisea u petak je vraćeno u njegov rodni grad radi pokopa u najužem krugu bliskih osoba, u jeku žestokih sigurnosnih mjera nakon nasilnih prosvjeda i straha od političke nestabilnosti u toj karipskoj zemlji.

Martine Moise dočekali su uzvici “Pravda, pravda!” dok se kretala prema kovčegu svog supruga, penjući se uz stepenice i stajući pred njim. Njene oči ispunile su se suzama dok je njhovo troje djece stalo uz nju.

Nekoliko minuta kasnije, grupa pristalica zgrabila je veliki portret Moisea i paradirala je s njim dok je policijski orkestar glasno izvodio himnu, prenosi N1. 

Dok je pokop počinjao, stotine demonstranata sukobilo se s policijom ispred Moiseove privatne rezidencije. Pucnjava je izbila i crni dim prekrio je strogo čuvanu ceremoniju pokopa. Galama demonstranata nadjačala je govore vjerskih čelnika na pokopu. 

Na kraju pokopa, Martine Moise obratila se javnosti prvi put nakon napada, u 15-minutnom govoru.

“Oni nas promatraju, čekaju da se prepadnemo. Ne želimo osvetu ni nasilje. Nećemo biti zastrašeni”, kazala je ona, prenosi AP.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.