OPTUŽEN ZA PRIJEVARU

Počelo suđenje Trumpu, vrijeđao ispred sudnice: 'Ovo je prevara, žele me oštetiti prije izbora'

Foto: Andrea Renault/starmaxinc.com
Počelo suđenje Trumpu, vrijeđao ispred sudnice: 'Ovo je prevara, žele me oštetiti prije izbora'
02.10.2023.
u 19:52
Prije nego što je ušetao u sudnicu s više odvjetnika i svojim sinom Ericom, Trump se ponovno obrušio na državnu tužiteljicu Letitiju James
Pogledaj originalni članak

Ovog ponedjeljka počelo je suđenje bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu zbog prevare koja uključuje falsificiranje financijskih izvještaja i prevare s osiguranjem. Prije nego što je ušetao u sudnicu s više odvjetnika i svojim sinom Ericom, Trump se ponovno obrušio na državnu tužiteljicu Letitiju James. 

- Ovo je prije iskoristila kako bi se kandidirala za guvernerku. To joj nije uspjelo jer nije imala nikakvu podršku. Sada se vratila i kazala kako će opet uhvatiti Trumpa. To je prevara - poručio je Trump pred novinarima, poručujući kako je ovo ''nastavak najvećeg lova na vještice''.

Komentirajući optužbe s kojima se suočava, Trump je poručio kako su njegovi financijski izvještaji ''fenomenalni'' te da ''nijedna banka nije bila oštećena''. James je nazvao ''rasistom'', a prilikom ulaska u sudnicu nije ju niti pogledao. 

 

- Ovo ima veze s uplitanjem u izbore, vrlo jednostavno. Pokušavaju me oštetiti tako da ne prođem dobro na izborima - poručio je. 

"Bez obzira koliko novca mislite da imate, nitko nije iznad zakona", rekla je sa svoje strane James novinarima prije ulaska u sudnicu. "Zakon je i snažan i krhak. Danas ćemo u sudnici dokazati naš slučaj", dodala je. 

Trump planira prisustvovati prvom tjednu suđenja na državnom sudu na Manhattanu, navodi se u sudskom podnesku. Suđenje dolazi tjedan dana nakon što je sudac koji vodi slučaj proglasio Trumpa odgovornim za prijevaru i uglavnom će se odnositi na kazne s kojima se mora suočiti.

James traži najmanje 250 milijuna dolara kazne, trajnu zabranu Trumpu i njegovim sinovima Donaldu Jr. i Ericu da vode posao u New Yorku te petogodišnje ograničenje poslovanja s komercijalnim nekretninama za Trumpa i njegove tvrtke.

Sudac Arthur Engoron prošlog je tjedna presudio da je James dokazala svoj slučaj prijevare protiv Trumpa, njegova dva odrasla sina i njegovih 10 kompanija. Engoron je oštrim riječima opisao kako su izmišljali procjene. To je uključivalo Trumpovo izračunavanje vrijednosti svog stana u Trump Toweru kao da je tri puta veća od stvarne vrijednosti.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.