OPTUŽEN ZA PRIJEVARU

Počelo suđenje Trumpu, vrijeđao ispred sudnice: 'Ovo je prevara, žele me oštetiti prije izbora'

Donald Trump suđenje
Andrea Renault/starmaxinc.com
02.10.2023.
u 19:52

Prije nego što je ušetao u sudnicu s više odvjetnika i svojim sinom Ericom, Trump se ponovno obrušio na državnu tužiteljicu Letitiju James

Ovog ponedjeljka počelo je suđenje bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu zbog prevare koja uključuje falsificiranje financijskih izvještaja i prevare s osiguranjem. Prije nego što je ušetao u sudnicu s više odvjetnika i svojim sinom Ericom, Trump se ponovno obrušio na državnu tužiteljicu Letitiju James. 

- Ovo je prije iskoristila kako bi se kandidirala za guvernerku. To joj nije uspjelo jer nije imala nikakvu podršku. Sada se vratila i kazala kako će opet uhvatiti Trumpa. To je prevara - poručio je Trump pred novinarima, poručujući kako je ovo ''nastavak najvećeg lova na vještice''.

Komentirajući optužbe s kojima se suočava, Trump je poručio kako su njegovi financijski izvještaji ''fenomenalni'' te da ''nijedna banka nije bila oštećena''. James je nazvao ''rasistom'', a prilikom ulaska u sudnicu nije ju niti pogledao. 

 

- Ovo ima veze s uplitanjem u izbore, vrlo jednostavno. Pokušavaju me oštetiti tako da ne prođem dobro na izborima - poručio je. 

"Bez obzira koliko novca mislite da imate, nitko nije iznad zakona", rekla je sa svoje strane James novinarima prije ulaska u sudnicu. "Zakon je i snažan i krhak. Danas ćemo u sudnici dokazati naš slučaj", dodala je. 

Trump planira prisustvovati prvom tjednu suđenja na državnom sudu na Manhattanu, navodi se u sudskom podnesku. Suđenje dolazi tjedan dana nakon što je sudac koji vodi slučaj proglasio Trumpa odgovornim za prijevaru i uglavnom će se odnositi na kazne s kojima se mora suočiti.

James traži najmanje 250 milijuna dolara kazne, trajnu zabranu Trumpu i njegovim sinovima Donaldu Jr. i Ericu da vode posao u New Yorku te petogodišnje ograničenje poslovanja s komercijalnim nekretninama za Trumpa i njegove tvrtke.

Sudac Arthur Engoron prošlog je tjedna presudio da je James dokazala svoj slučaj prijevare protiv Trumpa, njegova dva odrasla sina i njegovih 10 kompanija. Engoron je oštrim riječima opisao kako su izmišljali procjene. To je uključivalo Trumpovo izračunavanje vrijednosti svog stana u Trump Toweru kao da je tri puta veća od stvarne vrijednosti.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije