knjiga o papi

Papa o ženama, psihoanalizi i komunizmu

Papa o ženama, psihoanalizi i komunizmu
01.09.2017.
u 10:33
Pogledaj originalni članak

Poglavar Rimokatoličke crkve u knjizi koja je njemu posvećena i izlazi početkom rujna, govori o svom odnosu prema ženama, "komunističkoj" strani kršćana i "avanturi" u psihoanalazi, prenosi list Le Figaro.

List u svom dodatku koji izlazi svakog petka, prenosi dijelove nove knjige "Politika i društvo" nastale iz razgovora pape Franje i francuskog znanstvenika Dominique Waltona.

Papa u knjizi govori o pitanjima osjetljivim za Rimokatoličku crkvu, kao što su sekularnost, otvoranje granica za migrante, svećenici pedofili, homoseksualni brak i odnos društva prema islamu, prenosi Beta. 

Papa je spomenuo na neobičan način i ljude koji su mu značili u životu, među kojima je bilo žena.

"Hvala Bogu jer sam u životu upoznao prave žene", rekao je papa navodeći svoju baku, majku i sestre.

"Imao sam i simpatije u mladosti. Kontakt sa ženama me je obogatio", rekao je papa i dodao da je shvatio da žene mnoge stvari gledaju drugačije od muškaraca i da je neophodno da se čuje i njihov glas.

Papa (80) priznao je da je bio pod utjecajem komunističke aktivistica, ateistica Esther Careaga, koja je ubijena za vrijeme diktature u Argentini (1976-1983) nakon što je osnovala pokret majki koje su osudile nestanak ili ubojstva djece za vreme tog režima.

Poglavar Rimokatoličke crkve je također rekao da je sa 42 godine posetio jednu psihoanalitičarku, Židovku, i dodao da je išao na seanse jednom tjedno tijekom šest mjeseci.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.