DUBROVNIK

Onečišćenje mora fekalnim vodama na plaži hotela u Vela Luci

Onečišćenje mora fekalnim vodama na plaži hotela u Vela Luci
21.08.2019.
u 17:02
Pogledaj originalni članak

Na plaži Hotela Posejdon u Vela Luci na otoku Korčuli, došlo je do iznenadnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla, ne preporučuje se kupanje, a uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja, izvijestili su u srijedu iz Dubrovačko-neretvanske županija.

Županijski Zavod za javno zdravstvo je po dojavi o iznenadnom onečišćenju mora jučer proveo uzorkovanje mora na plaži Hotela Posejdon u Vela Luci.  Laboratorijskom analizom utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli. 

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje, uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije, navodi se u priopćenju iz Dubrovačko-neretvanske županija.

S obzirom da uzorci mora na plaži Hotela Posejdon u Vela Luci, zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti, dodaje se.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.