nekoliko zemalja zahvatile kiša i vjetar

Oluja 'Babet' pustoši europske zemlje i mogla bi potrajati danima, najteže u Danskoj i Engleskoj

Foto: EPA-EFE
Oluja 'Babet' pustoši europske zemlje i mogla bi potrajati danima, najteže u Danskoj i Engleskoj
23.10.2023.
u 07:25
Blizu 120 upozorenja o poplavama i dalje je u cijeloj Engleskoj - uključujući istočni Midlands i duž rijeke Severn
Pogledaj originalni članak

Poplave uslijed oluje koju su meteorolozi nazvali Babet mogle bi potrajati danima, upozorila je Agencija za životnu sredinu, nakon što su nekoliko europskih zemalja zahvatile kiša i vjetar tijekom vikenda, a nevrijeme sa sobom odnijelo i nekoliko žrtava.

Blizu 120 upozorenja o poplavama i dalje je u cijeloj Engleskoj - uključujući istočni Midlands i duž rijeke Severn. Za sada su potvrđene smrti četiri osobe koje su poginule u poplavama - jedna u Shropshireu, jedna u Derbyshireu i dvije u Škotskoj.

Meteorološke službe najavile su da je do srijede moguće očekivati nove poplave zbog jake kiše u dijelovima Engleske - uključujući i dio oko rijeke Severn. Do sada je u Engleskoj poplavljeno oko 1.250 imanja, navodi agencija.

Osim u Velikoj Britaniji, oluja pogađa i ostale dijelove europskog kontinenta.

Jedna žena je također stradala na sjeveru Njemačke u petak navečer nakon što je drvo palo na njen automobil, priopćila je vatrogasna služba, prenosi Klix.ba.

Kako se oluja spustila na kopno u Skandinaviju, izazvala je nagli porast razine vode u gradovima na jugu Danske, poplavivši domove koji su nakon toga ostali i bez električnog napajanja.

U južnoj Norveškoj do 20.000 stanovnika ostalo je bez struje tijekom vikenda nakon što je jak vjetar odnio krovove sa zgrada i oborio drveće i jarbole, ali norveška novinska agencija NTB navodi da se situacija popravlja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.