Poznati poduzetnik

Milijarder Branson najavio komercijalne letove u svemir, cijena neće biti mala

Milijarder Branson najavio komercijalne letove u svemir, cijena neće biti mala
11.10.2018.
u 21:54
Pogledaj originalni članak

Britanski milijarder Richard Branson najavio je u intervjuu CNBC-ju, u Singapuru, kako će projekt početi s testiranjem "unutar nekoliko tjedana, ne mjeseci".

Poznati poduzetnik, s kojim se brendira i sama Velika Britanija, uložio je u više futurističkih projekata. Jedan od njih je i tvrtka Virgin Galactic kojom želi komercijalizirati letove u svemir, u što ulaže još od 2004. godine, piše Index.hr. 

Iako je najavljivao kako će i sam otputovati u svemir do travnja ove godine, to se za sada nije dogodilo, no prema njegovim riječima ostvarenje plana je blizu.

Ispunjenje sna milijarderu do sada nije išlo po planu, a tijekom testiranja raketnog aviona došlo je i do eksplozije te pogibije testnog pilota.

Ogromna pomama za komercijalnim letovima u svemir

Branson je u intervjuu izjavio kako će se osoblju kompanije i on priključiti u svemiru kroz nekoliko mjeseci, nakon završetka probnog perioda.
"Bit ćemo u svemiru s ljudima nedugo nakon toga, tako da nas čeka nekoliko vrlo uzbudljivih mjeseci", izjavio je.
 
Za komercijalnim letovima u svemir je ogromna pomama, a Bronson je ranije ove godine priznao da se njegova tvrtka natjecala s glavnim direktorom Amazona Jeffom Bezosom u tome tko će naplatiti prvi komercijalni put u svemir.

Bezos je i sam više puta najavljivao kako će investirati u razvijanje komercijalnih letova u svemir.

Cijena karte - 250.000 američkih dolara

Karta za let u svemir s letjelicom Virgin Galactic's SpaceShip Two nije jeftina. Trenutno joj cijena iznosi oko 250 tisuća američkih dolara.

Iako se njezin pad ne očekuje uskoro, Branson je izjavio kako bi u sljedećem desetljeću želio smanjiti cijenu na 40.000 do 50.000 dolara. 

Izvješće s kraja prošle godine koje je objavila Bank of America Merrill Lynch predvidjelo je kako će svemirski sektor vrijediti najmanje 2,7 trilijuna dolara tijekom sljedećih triju desetljeća.

Bransonova kompanija Virgin Orbit najavila je i lansiranje manjih satelita u orbitu krajem ove ili početkom iduće godine, a čiji je cilj prema milijarderovim riječima "pomoći ljudima diljem svijeta da postanu bolje povezani".

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.