NOVI DETALJI TRAGEDIJE

Milana Lončara ubio poznati pljačkaš, dva tjedna prije toga izašao iz zatvora

Milana Lončara ubio poznati pljačkaš, dva tjedna prije toga izašao iz zatvora
19.01.2021.
u 14:19
Pogledaj originalni članak

Josephus Davis (20) kog je policija Philadelphie označila kao pucača na Milana Lončara, hladnokrvno ubijenog dok je šetao psa u blizini svoje kuće u naselju Brewerytown, odranije je poznat policiji i u trenutku kada je upucao mladića nalazio se na uvjetnom otpustu.

Samo dva tjedna prije nego što je Davis pokušao opljačkati Lončara, nakon čega ga je i upucao, optužen je zbog krađe automobila i kidnapiranja, ali i napada na zatvorskog čuvara. Međutim, na slobodi se našao nakon što je platio jamčevinu.

Pored Davisa, označenog kao pucača, policija Philadelphie je ranije saopćila da je uhićena još jedna osoba zbog napada na Lončara, ali ime te osobe nije objavljeno. Josephusu se na teret stavlja ubojstvo, suučesništvo u ubojstvu, posjedovanje nelegalnog oružja i nošenje bez dozovle i posjedovanje oružja kojim je počinjeno krivično djelo.

Iako je trenutno označen kao jedini optuženi, po zakonu Pensylvanie, kako su objasnili tamošnji mediji, svi sudionici pljačke sa smrtnim ishodom krivi su za ubojstvo drugog stupnja.

Davis je uhićen kada je tamošnja policija zaustavila automobil zbog krađe vozila, u kom su bile još tri osobe, ali je odvela samo Davisa. Mediji u Philadelphiji pišu da je Davis bio obučen u istu garderobu koju je imao kobne večeri, kada je na ulici presreo golorukog Lončara.

Davisje identificiran i zahvaljujući snimku sigurnosnih kamera sa jedne zgrade u blizini, na kom se vidi kako dvojica muškaraca prilaze Lončaru i uperuju pištolj u njega, s namjerom da ga opljačkaju. Dok mu je jedan pretresao džepove, drugi mu je ispalio hitac u grudi. Kada je policija došla na lice mjesta, Lončar je u rukama još grčevito držao povodac, ali mu nažalost nije bilo spasa.

U kasnijim razgovorima za medije, majka ubijenog mladića, pitajući se zašto su joj ubili sina, otkrila da je kobne večeri čak nije imao ni novčanik sa sobom.

– Nema razloga za to… Nije imao novca kod sebe, nije uzvratio, nije rekao ništa pogrešno – rekla je njegova majka.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.