OPROŠTAJ OD BUNDESTAGA

Merkel: Izgleda da je moje vrijeme isteklo, ali samo za ovaj mandat

Merkel: Izgleda da je moje vrijeme isteklo, ali samo za ovaj mandat
06.09.2017.
u 09:30
U svome oproštajnom govoru Merkel je naglasila kako je njemačko gospodarstvo u odličnoj formi, a nezaposlenost nikad manja
Pogledaj originalni članak

Jučer je njemačka kancelarka Angela Merkel održala svoj posljednji govor u ovom sazivu Bundestaga, nakon čega je njemački parlament raspušten.

– Evo, izgleda da je moje vrijeme isteklo – završila je Merkel svoj oproštajni govor u Bundestagu uz salve smijeha zastupnika. No onda je kancelarka objasnila da to vrijedi samo za mandat koji je na isteku. Svoje obraćanje zastupnicima započela rekavši da je njemačko gospodarstvo u odličnoj formi, da nezaposlenost nikada nije bila manja. Dodala je kako na tome Njemačkoj cijela Europa zavidi.

– No i ubuduće našoj zemlji treba još dobrih inovacija. U budućnosti kanim za istraživanja koja će rezultirati inovacijama i razvojem izdvojiti 3 posto saveznog proračuna – naglasila je ona.

Istraživanja javnog mnijenja napravljena dan nakon jedinog sučeljavanja Angele Merkel i Martina Schulza pokazuju da su ona i njen CDU i dalje u solidnom vodstvu s 37,8 posto potpore, dok njen protivnik, ali i partner u velikoj koaliciji, kandidat SPD-a, ima 23,4 posto. Antiimigrantska i krajnje desna stranka Alternativa za Njemačku je na 9,1 posto, što je blagi porast nakon pada popularnosti na samo sedam posto.
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.