OPROŠTAJ OD BUNDESTAGA

Merkel: Izgleda da je moje vrijeme isteklo, ali samo za ovaj mandat

06.09.2017.
u 09:30

U svome oproštajnom govoru Merkel je naglasila kako je njemačko gospodarstvo u odličnoj formi, a nezaposlenost nikad manja

Jučer je njemačka kancelarka Angela Merkel održala svoj posljednji govor u ovom sazivu Bundestaga, nakon čega je njemački parlament raspušten.

– Evo, izgleda da je moje vrijeme isteklo – završila je Merkel svoj oproštajni govor u Bundestagu uz salve smijeha zastupnika. No onda je kancelarka objasnila da to vrijedi samo za mandat koji je na isteku. Svoje obraćanje zastupnicima započela rekavši da je njemačko gospodarstvo u odličnoj formi, da nezaposlenost nikada nije bila manja. Dodala je kako na tome Njemačkoj cijela Europa zavidi.

– No i ubuduće našoj zemlji treba još dobrih inovacija. U budućnosti kanim za istraživanja koja će rezultirati inovacijama i razvojem izdvojiti 3 posto saveznog proračuna – naglasila je ona.

Istraživanja javnog mnijenja napravljena dan nakon jedinog sučeljavanja Angele Merkel i Martina Schulza pokazuju da su ona i njen CDU i dalje u solidnom vodstvu s 37,8 posto potpore, dok njen protivnik, ali i partner u velikoj koaliciji, kandidat SPD-a, ima 23,4 posto. Antiimigrantska i krajnje desna stranka Alternativa za Njemačku je na 9,1 posto, što je blagi porast nakon pada popularnosti na samo sedam posto.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije