Simbol otpora protiv ISIL-ovaca

Kurdska heroina Ceylan Ozalp počinila samoubojstvo?

Foto: Screenshot Youtube
Kurdska heroina Ceylan Ozalp počinila samoubojstvo?
07.10.2014.
u 14:45
Dok dio medija tvrdi da si je oduzela život, među Kurdima se tvrdi da je ova hrabra ljepotica i dalje živa i da se bori istom odlučnošću
Pogledaj originalni članak

Turski mediji pišu, a Blic prenosi da je 19-godišnja kurdska heroina Ceylan Ozalp počinila samoubojstvo kako ne bi pala u ruke radikalnih članova ISIL-a koji bi je vjerojatno mučili, silovali i na kraju ubili. Navodno je ostala bez municije kod grada Kobani u Siriji te si je posljednjim metkom oduzela život.  Prije ovog čina navodno je putem radija pozvala suborce i oprostila se od njih.

Dok dio medija tvrdi da si je oduzela život, među Kurdima se tvrdi da je i dalje živa i da se bori istom odlučnošću. 

"Mi se ne bojimo ničega i borit ćemo se do kraja. Radije bismo se raznijeli bombom, nego se pokorili Islamskoj državi", ispričala je nedavno za BBC.

Komentirala je i veliki broj žena boraca među kurdskim snagama tvrdeći da se džihadisti njih posebno boje.

"Sebe doživljavaju kao muškarčine, dok je žena u njihovim očima mala. Ali jedna naša žena vrijedi više nego 100 njihovih muškaraca", rekla je  turska heroina čije je ratno ime “Diren”, što znači "otpor".

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

II
izvor istine
15:01 09.10.2014.

E ovo da nije tuzno bilo bi smijesno. Po ovoj prici ispada da Kurdi i njihove zene hrabro brane demokratiju i zauzimaju teritorij IS svaki dan vise i vise bez icije podrske a ne kriju se i povlace svaki dan poput misa. Pa zene moraju se boriti kad oni nisu sposobni da odbrane Kobani iako im pomazu udruzene demokrate sirom svijeta