američki klimatski posrednik

Kerry: Geopolitičke napetosti mogu omesti napore na suzbijanju globalnog zagrijavanja

Kerry: Geopolitičke napetosti mogu omesti napore na suzbijanju globalnog zagrijavanja
18.02.2022.
u 20:41
Pogledaj originalni članak

Geopolitičke napetosti, među kojima je aktualna kriza između Rusije i Ukrajine, mogu omesti međunarodne napore na suzbijanju globalnog zagrijavanja u ključno vrijeme, izjavio je američki klimatski posrednik John Kerry u petak.

Obraćajući se na sigurnosnoj konferenciji u Muenchenu, bivši američki državni tajnik upozorio da bi rast cijena energenata potaknut krizom mogao izazvati zabrinutost među potrošačima i vladama koje poduzimaju oštre mjere na smanjenju emisije stakleničkih plinova.

- To neće biti pozitivno, jer će enormno odvratiti pažnju od naših aktivnosti – izjavio je Kerry o trenutnim napetostima.

- Cijene će neizbježno još rasti. To će prinuditi ljude da pribjegnu liniji manjeg otpora, koji su ionako previše pritisnuti time, i otvorit će put velikog razaranja - kazao je.

Kerry, koji predvodi međunarodne napore klimatske diplomatije Bidenove administracije, naglasio je da, bez smanjenja emisije stakleničkih plinova Rusije, Kine i ostalih velikih ekonomija, globalni ciljevi na limitiranju rasta temperature na planeti do kraja stoljeća ne bi bili ispunjeni, prenosi AP.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.