GDJE JE NESTAO?

Južnokorejski dužnosnik otkrio što se događa s Kim Jong-unom

Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
26.04.2020.
u 20:07
Sjevernokorejski vođa u javnosti nije viđen dva tjedna pa su se odmah proširile glasine kako je preminuo nakon operacije srca
Pogledaj originalni članak

Nakon što su brojni svjetski mediji objavili kako je Kim Jong-un u teškom zdravstvenom stanju, a neki su otišli korak dalje pa su pisali i da je umro, oglasio se jedan južnokorejski dužnosnik.

Savjetnik za vanjsku politiku južnokorejskog predsjednika, Moon Jae-in tvrdi kako je sjevernokorejski vođa u odmaralištu na sjevernokorejskoj obali.

– Vlada je čvrsta, Kim Jong-un je živ i dobro je. Nalazi se u oblasti Wonsan od 13. travnja, a dosad nisu otkriveni nikakvi sumnjivi pokreti – rekao je on za Fox News.

Njegova izjava došla je nakon što je primijećen vlak na Kimovoj privatnoj željezničkoj postaji u blizini njegove kuće za odmor u spomenutom odmaralištu.

Naime, sjevernokorejski vođa u javnosti nije viđen dva tjedna pa su se odmah proširile glasine kako je preminuo nakon operacije srca. Propustio je ceremoniju u petak na kojoj se slavila 88. obljetnica tamošnjih oružanih snaga.

O njegovom zdravstvenom stanju govorilo se i ranije te se nagađalo kako je loše jer je strastveni pušač i ima višak kilograma zbog čega je podložan bolestima.

Japanski mediji jučer su pak objavili kako je Kim u vegetativnom stanju nakon operacije srca ranije ovoga mjeseca, dok su mediji iz Hong Konga rekli da je već umro.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.