RANJEN U PUCNJAVI

Junak krvoprolića u Teksasu: Član elitne jedinice ubio napadača, a u blizini je bio zbog policijske racije

Foto: Reuters/Pixsell
pucnjava u Teksasu
Foto: Reuters/Pixsell
pucnjava u Teksasu
Foto: Reuters/PIXSELL
pucnjava u Teksasu
25.05.2022.
u 17:56
Vjeruje se da bi bez njegove intervencije, broj ubijene djece bio puno veći
Pogledaj originalni članak

Salvador Ramos (18) legalno je kupio pušku s kojom je ušao u osnovnu školu Robb u Uvaldeu u SAD-u i potom je ubio 19 učenika i dvije učiteljica. Ramos je ubijen u sukobu s policijom, a u međuvremenu se saznalo tko je osoba koja ga je upucala.

Riječ je o neimenovanom agentu za kojeg se vjeruje da je član elitne taktičke jedinice Granične patrole (BORTAC), čiji specijalizirani agenti djeluju diljem SAD-a. Vjeruje se da je u trenutku napada na školu, on zajedno sa specijalcima bio neposrednoj blizini u policijskoj raciji skladišta droge. Nakon što su čuli da je napadač u školi, uputili su se prema tamo, piše Daily Mail.

Agent BORTAC-a uletio je u školu bez da je čekao pojačanje. Ramos je bio iza barikade i došlo je do razmjene vatre. Agent je uspio pucati i ubio ga je prije nego što je još ljudi bilo ubijeno. 

Vjeruje se da bi bez njegove intervencije, broj ubijene djece bio puno veći.

Agent je ranjen u pucnjavi s Ramosom. Zadobio je površinsku ranu, a u ovom trenutku nije poznato je li upucan u razmjeni vatre ili je riječ o ozljedi od šrapnela. U pucnjavi je ubijeno 21 osoba, ne uključujući i Ramosa.

Među ozlijeđenima je 14 djece, od čega je jedno u kritičnom stanju zajedno s 66-godišnjom ženom za koju se vjeruje da je Ramosova baka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.