Premijer Velike Britanije

Johnson: Priznanje Donjecka i Luganska je loš znak, Rusija krši međunarodno pravo

Johnson: Priznanje Donjecka i Luganska je loš znak, Rusija krši međunarodno pravo
21.02.2022.
u 21:21
"Priznavanje Luganska i Donjecka kao neovisnih republika je jasno kršenje međunarodnog prava, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine i predstavlja jasno odbacivanje sporazuma iz Minska. Mislim da je ovo jako loš znak", rekao je Johnson
Pogledaj originalni članak

Premijer Velike Britanije Boris Johnson oglasio se nakon što je Putin potpisao odluku o priznavanju Donjecka i Luganska kao neovisnih republika te je poručio kako ovaj čin predstavlja kršenje međunarodnog prava.

U kratkom obraćanju, Johnson je izjavio kako je Putinova odluka bez presedana i da predstavlja kršenje kako međunarodnog prava tako i suvereniteta Ukrajine.

"Priznavanje Luganska i Donjecka kao neovisnih republika je jasno kršenje međunarodnog prava, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine i predstavlja jasno odbacivanje sporazuma iz Minska. Mislim da je ovo jako loš znak", rekao je Johnson, prenosi Klix. 

Također, pojasnio je kako situacija ide u potpuno pogrešnom smjeru.

"Ovo je definitivno signal da se situacija razvija u pogrešnom smjeru. Velika Britanija će učiniti sve što može da podrži ukrajinski narod", poručio je britanski premijer.

Podsjetimo, Vladimir Putin je potpisao odluku o priznanju ukrajinskih regija Donjeck i Lugansk kao neovisnih republika, a pored toga potpisao je i sporazum o suradnji s liderima ovih regija.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.