Premijer Velike Britanije

Johnson: Priznanje Donjecka i Luganska je loš znak, Rusija krši međunarodno pravo

Boris Johnson
21.02.2022.
u 21:21

"Priznavanje Luganska i Donjecka kao neovisnih republika je jasno kršenje međunarodnog prava, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine i predstavlja jasno odbacivanje sporazuma iz Minska. Mislim da je ovo jako loš znak", rekao je Johnson

Premijer Velike Britanije Boris Johnson oglasio se nakon što je Putin potpisao odluku o priznavanju Donjecka i Luganska kao neovisnih republika te je poručio kako ovaj čin predstavlja kršenje međunarodnog prava.

U kratkom obraćanju, Johnson je izjavio kako je Putinova odluka bez presedana i da predstavlja kršenje kako međunarodnog prava tako i suvereniteta Ukrajine.

"Priznavanje Luganska i Donjecka kao neovisnih republika je jasno kršenje međunarodnog prava, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine i predstavlja jasno odbacivanje sporazuma iz Minska. Mislim da je ovo jako loš znak", rekao je Johnson, prenosi Klix. 

Također, pojasnio je kako situacija ide u potpuno pogrešnom smjeru.

"Ovo je definitivno signal da se situacija razvija u pogrešnom smjeru. Velika Britanija će učiniti sve što može da podrži ukrajinski narod", poručio je britanski premijer.

Podsjetimo, Vladimir Putin je potpisao odluku o priznanju ukrajinskih regija Donjeck i Lugansk kao neovisnih republika, a pored toga potpisao je i sporazum o suradnji s liderima ovih regija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?