61 glas za, 24 protiv i jedan uzdržan

Izabrana nova Vlada Kosova na čelu s Avdullahom Hotijem

Izabrana nova Vlada Kosova na čelu s Avdullahom Hotijem
03.06.2020.
u 14:37
Pogledaj originalni članak

U Skupštini Kosova je u srijedu sa 61 glasom za, 24 protiv i jednim uzdržanim izabrana nova Vlada na čelu s premijerom Avdullahom Hotijem.   

Za zamjenike premijera su izabrani Besnik Tahiri iz redova Alijanse za budućnost Kosova, Driton Selmanaj iz DSK, Albulena Bala iz Socijaldemokratske inicijative Kosova i Goran Rakić iz Srpske liste, koji je i ministar lokalne samouprave, prenosi Beta.

Ministri u novoj kosovkoj vladi iz DSK su Hikmete Bajrami, ministrica financija i transfera, Vlora Dumoshi, ministrica kulture, omladine i sporta, dok je Agim Veliu ministar unutarnjih poslova i javne uprave.

Anton Quni je ministar obrane, Arban Abrashi je ministar za infrastrukturu i zaštitu životne sredine, Armend Zemaj ministar zdravlja i Besian Mustafa ministar poljoprivrede.

Iz ABK, pored prvog zamjenika premijera, dobiva i Ministarstvo vanjskih poslova i dijaspore, ministrica Meliza Haradinaj Stubla, Ministarstvo pravde će voditi Selim Selimi, Ministarstvo ekonomije Blerim Kuci, a Ram Lika ministar obrazovanja, znanost i tehnologije.

Socijaldemokratska inicijativa pored jednog zamjenika premijera ima i dva ministarstva, rada i socijalnog staranja, ministar Skender Rečica, dok je Vesel Krasniqi ministar industrije i trgovine.

Pored Rakića koji je i ministar lokalne samouprave, iz Srpske liste je za ministra zajednice i povratak izabran Dalibor Jevtić.

Za ministra iz redova drugih manjinskih zajednica je predložen Enis Kerdžan za ministra regionalnog razvoja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.