Nova studija otrkriva

Islamska država koristi nacističke tehnike u obuci djece

Islamska država koristi nacističke tehnike u obuci djece
06.03.2016.
u 14:33
Džihadisti Islamske države koriste djecu, obučenu poput vojnika, kao dželate i bombaše samoubojice od najranijeg uzrasta kako bi postali "smrtonosniji borci od njih samih"
Pogledaj originalni članak

Islamska država koristi tehnike nacista kako bi obučila svoje mlađe pripadnike da postanu "smrtonosniji, brutalniji i bolji borci", upozoravaju iz Kvilijam fondacije za borbu protiv ekstremizma u Londonu. 

Džihadisti Islamske države koriste djecu, obučenu poput vojnika, kao dželate i bombaše samoubojice od najranijeg uzrasta kako bi postali "smrtonosniji borci od njih samih", navodi se su studiji fondacije, čije je sjedište u Londonu. 

Islamska država ulaže velike napore u indoktrinaciju djece kroz nastavni program, koji je zasnovan na ekstremizmu, i tako ih potiče da postanu teroristi, prenose mediji. 

Istraživači su ispitivali i kako Islamska država regrutira djecu i obučava ih za džihad, prenosi Tanjug. U usporedbi sa sadašnjim mudžahedinima, ta djeca od mladosti imaju "superiorno" shvaćanje islama, i ona su bolji i brutalniji borci jer se obučavaju u nasilju od najmlađeg doba, istaknuli su autori studije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.