izbori u nedjelju

EU i SAD priznaju 30. lipnja kao datum održavanja lokalnih izbora u Albaniji

EU i SAD priznaju 30. lipnja kao datum održavanja lokalnih izbora u Albaniji
28.06.2019.
u 20:24
Pogledaj originalni članak

Izaslanstvo Europske unije u Tirani pozvalo je albanske političke stranke da ne blokiraju glasovanje na lokalnim izborima, koji će biti održani u nedjelju. I službeni Washington je poručio da je 30. lipnja održavanja lokalnih izbora u Albaniji.

Prema objavi postavljenoj na Facebook stranici europske misije u Tirani, građani trebaju iskoristiti svoje prava glasa na miran i regularan način.

- Imajući u vidu održavanje lokalnih izbora 30. lipnja 2019. godine, neophodno je građanima omogućiti da ostvare svoje građansko pravo. Izravna odgovornost svih političkih stranaka je osiguranje neometanog glasovanja - navodi se.

EU naglašava da je svaka nasilna akcija ili bilo kakva forma poticanja na nasilje apsolutno neprihvatljiva u bilo kakvim okolnostima.

- Sve političke stranke trebaju pokazati suzdržanost i odustati od provokativne retorike. Tijek glasovanja će pratiti međunarodna misija predvođena OESS-om, koja uključuje i promatrače iz nekoliko članica Unije - navedeno je u priopćenju Misije EU-a u Albaniji, prenosi Al Jazeera Balkans. 

Pozivaju sve albanske stranke da se vrate dijalogu što prije, kako bi se prevazišla aktualna politička situacija.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.