izbori u nedjelju

EU i SAD priznaju 30. lipnja kao datum održavanja lokalnih izbora u Albaniji

izbori
28.06.2019.
u 20:24

Izaslanstvo Europske unije u Tirani pozvalo je albanske političke stranke da ne blokiraju glasovanje na lokalnim izborima, koji će biti održani u nedjelju. I službeni Washington je poručio da je 30. lipnja održavanja lokalnih izbora u Albaniji.

Prema objavi postavljenoj na Facebook stranici europske misije u Tirani, građani trebaju iskoristiti svoje prava glasa na miran i regularan način.

- Imajući u vidu održavanje lokalnih izbora 30. lipnja 2019. godine, neophodno je građanima omogućiti da ostvare svoje građansko pravo. Izravna odgovornost svih političkih stranaka je osiguranje neometanog glasovanja - navodi se.

EU naglašava da je svaka nasilna akcija ili bilo kakva forma poticanja na nasilje apsolutno neprihvatljiva u bilo kakvim okolnostima.

- Sve političke stranke trebaju pokazati suzdržanost i odustati od provokativne retorike. Tijek glasovanja će pratiti međunarodna misija predvođena OESS-om, koja uključuje i promatrače iz nekoliko članica Unije - navedeno je u priopćenju Misije EU-a u Albaniji, prenosi Al Jazeera Balkans. 

Pozivaju sve albanske stranke da se vrate dijalogu što prije, kako bi se prevazišla aktualna politička situacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije