Njemačka ministrica:

Dok sam ja živa, Britanija neće opet u EU!

Dok sam ja živa, Britanija neće opet u EU!
28.06.2016.
u 16:09
Pogledaj originalni članak

Velika Britanija "ne može očekivati iste povlastice kakve je imala prije", upozorila je u utorak njemačka kancelarka Angela Merkel u Bundestagu. 

– Tko god napusti obitelj, ne može očekivati iste povlastice koje je imao prije, a da nema i obveze – rekla je Merkel na posebnom sastanku u Bundestagu.

Ona je istaknula da neće biti rasprave s Velikom Britanijom o okviru izlaska iz EU, ni formalne ni neformalne, dok London službeno ne pokrene Članak 50 koji se odnosi na izlazak zemlje članice iz EU.

Merkel je uoči dvodnevna summita EU u Bruxellesu, koji je posvećen britanskoj odluci o napuštanju bloka, poručila Britancima da u pregovorima neće moći birati samo ono što njima odgovara. Također je rekla da Njemačka želi zadržati bliske odnose s Britanijom i dodala je da je sada važno izbjeći  sve mjere koje bi mogle ohrabriti druge zemlje da napuste EU. 

Njemačka ministrica obrane Ursula von der Leyen izjavila je da se u Europsku uniju neće tako skoro učlaniti niti jedna zemlja, uključujući Veliku Britaniju.

– Dok sam ja živa, neće biti ponovnog ulaska Velike Britanije u Europsku uniju – izjavila je Von der Leyen i dodala da je bolno jer su mnogi zaboravili što je postignuto u Europi, prenosi Politico.eu. Njemačka ministrica također je istaknula da bi Britanija trebala brzo pokrenuti Članak 50 te da su mjeseci čekanja neprihvatljivi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.