Fahrettin Altun

Da nije bilo napora Turske, slučaj Khashoggi bio bi zataškan

Foto: MURAD SEZER/REUTERS/PIXSELL
Da nije bilo napora Turske, slučaj Khashoggi bio bi zataškan
12.11.2018.
u 21:55
Pogledaj originalni članak

Šef Ureda za komunikacije Predsjedništva Republike Turske Fahrettin Altun, u priopćenju za novinsku agenciju AFP ocijenio je da izjava francuskog ministra vanjskih poslova Jean-Yvesa Le Driana o koracima Turske nakon ubojstva saudijskog novinara Jamala Khashoggija "ne oslikava istinu", prenosi Veleposlanstvo Republike Turske u BiH.

- Neprihvatljive su optužbe da naš predsjednik Recep Tayyip Erdogan igra političke igrice. Ne treba zaboraviti, da nije bilo odlučnih napora Turske, ovaj slučaj bi odavno bio zataškan - izjavio je Altun, prema priopćenju.

Naglasio je da dijeljenje dokaza o ubojstvu Jamala Khashoggija s mnogim prijateljskim zemljama pokazuje jasnu namjeru Turske da iznese istinu. Premijer Kanade Justin Trudeau je izjavio da je obavještajna služba te zemlje preslušala snimke ubojstva. Francuska je u ovom procesu imala jednak tretman, naglašava Altun.

- Ovim putem potvrđujem da su dokazi o ubojstvu Khashoggija podijeljeni i s francuskom institucijama; 24. listopada 2018. godine, snimak je preslušao predstavnik obavještajne službe Francuske s kojim su podijeljeni i detaljni podaci, među kojima je i dešifrirani snimak. Ako postoji problem u komunikaciji francuskih institucija, to treba da riješi Francuska, a ne Turska - riječi su Fahrettina Altuna.

Poručio je da Turska nastavlja rad na otkrivanju svih detalja ubojstva Jamala Khashoggija što se odnosi i na otkrivanje  naredbodavaca.

Altun je pozvao sve aktere međunarodne zajednice, prvenstveno Francusku, da poduzmu korake koji će doprinijeti ostvarenju tog cilja. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.