na društvenoj mreži X

Bijela kuća optužila Elona Muska za ponavljanje 'gnusne antisemitske laži'

Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS
Bijela kuća optužila Elona Muska za ponavljanje 'gnusne antisemitske laži'
18.11.2023.
u 12:25
Pogledaj originalni članak

Bijela kuća je optužila Elona Muska da je ovaj tjedan na svojoj društvenoj mreži X ponovio "gnusnu antisemitsku laž”, nazivajući to "odvratnom promocijom antisemitske i rasističke mržnje" koja se "kosi s našim osnovnim vrijednostima kao Amerikanaca".

- Neprihvatljivo je ponavljati užasnu laž iza najfatalnijeg čina antisemitizma u američkoj istoriji u bilo koje vrijeme, a kamoli mjesec dana nakon najsmrtonosnijeg dana za židovski narod od Holokausta - izjavio je glasnogovornik Bijele kuće Andrew Bates, reagirajući na Muskovu izjavu u postu postavljenom u srijedu i koji se odnosi na Hamasov napad na Izrael 7. listopada.

Predstavnici Muska ili X nisu mogli odmah biti dostupni za komentar na izjavu iz Bijele kuće.

X je ranije odbio komentirati Muskovu objavu, a izvršna direktorica X Linda Yaccarino napisala je u četvrtak:

- Kada je riječ o ovoj platformi - X je također bio izuzetno jasan u pogledu naših napora u borbi protiv antisemitizma i diskriminacije. Za to nema mjesta nigdje u svijetu - to je ružno i pogrešno. Točka.

IBM je u četvrtak priopćio da je odmah obustavio oglašavanje na X nakon što je u izvještaju utvrđeno da su njegovi oglasi postavljeni pored sadržaja koji promovira Adolfa Hitlera i nacističku stranku.

Oglašivači su napustili platformu otkako ju je Musk kupio u listopadu 2022. i smanjili moderiranje sadržaja, što je rezultiralo naglim porastom govora mržnje na X, objavile su grupe za građanska prava, prenosi Reuters.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.