razgovarali telefonom

Biden razgovarao s Plenkovićem o euroatlanskim integracijama zapadnog Balkana

Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
Biden razgovarao s Plenkovićem o euroatlanskim integracijama zapadnog Balkana
13.12.2016.
u 20:52
Pogledaj originalni članak

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je telefonom s američkim potpredsjednikom Joe Bidenom o euroatlanskim integracijama Zapadnog Balkana, priopćila je Bijela kuća u utorak, na dan kada je Hrvatska blokirala otvaranje jednog poglavlja u pregovorima Srbije s EU-om.

U priopćenju se kaže da su Biden i Plenković razgovarali o važnosti euroatlanskih integracija svih zemalja na zapadnom Balkanu.

"Čelnici su se suglasili da će napredak prema tom cilju pridonijeti miru, stabilnosti i napretku cijele regije", kažu u Bidenovu uredu, ne navodeći pojedinosti.

Nakon što je Srbija u Bruxellesu otvorila dva poglavlja u pristupnim pregovorima s EU-om, srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da se samo jedna članica EU-a, Hrvatska, protivila otvaranju trećeg poglavlja 26 koje se odnosi na obrazovanje i kulturu. 

Zahvalio je Slovačkoj na zalaganju da se otvore tri poglavlja, kao i SAD-u, rekavši da je Biden u utorak poslijepodne razgovarao telefonom s hrvatskim predstavnicima, napominjući potrebu da se poglavlje otvori, prenijela je agencija Tanjug.

Predstavnici hrvatske vlade zasad nisu bili dostupan za komentar.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.