Američki predsjednik

Biden: Pandemija covida je završila, ali još imamo problem s covidom

Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS
Biden: Pandemija covida je završila, ali još imamo problem s covidom
19.09.2022.
u 08:21
Prema podacima američkog sveučilišta Johns Hopkins, u svijetu je zabilježeno gotovo 612 milijuna slučajeva oboljenja od covida-19, a umrlo je više od 6.5 milijuna ljudi
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u intervjuu za CBS da je pandemija covida-19 završila. "Pandemija je gotova, no još uvijek imamo problem s covidom", rekao je Biden u intervjuu koji je snimljen u četvrtak.

"Ako pogledate, nitko ne nosi maske. Čini se da su svi u prilično dobroj formi. Stvari se mijenjaju i mislim da je to savršen primjer toga", nastavio je američki predsjednik.

Prema podacima američkog sveučilišta Johns Hopkins, u svijetu je zabilježeno gotovo 612 milijuna slučajeva oboljenja od covida-19, a umrlo je više od 6.5 milijuna ljudi. U SAD-u je bilo više od 95 milijuna slučajeva covida, a umrlo je više od milijun ljudi. Sam Biden bio je pozitivan na koronavirus u srpnju i liječen je lijekom Paxlovid.

Krajem kolovoza i njegova supruga Jill zaražena je virusom te je liječena tim lijekom. U prosjeku 390 ljudi još uvijek umre u SAD-u svaki dan zbog komplikacija nakon pozitivnog testiranja na koronavirus. SAD je nedavno odobrio dva nova cjepiva prilagođena dominantnoj varijanti virusa omikron.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.