O napadu u kabulu

Biden: Nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti, lovit ćemo ih i natjerati da plate

Foto: Oliver Contreras/Newscom/PIXSELL
Biden: Nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti, lovit ćemo ih i natjerati da plate
27.08.2021.
u 09:11
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden se obratio povodom terorističkog, samoubilačkog napada u Kabulu pri kojem je ubijeno najmanje 60 osoba, a ozlijeđeno više od 140.

"Težak dan. Teroristi su večeras napali Kabul", započeo je Biden nastavljajući s informacijom da među ubijenima ima i američkih vojnika.

"ISIL-K je oduzeo živote američkih vojnika. Ubijeni američki vojnici bili su junaci koji su spašavali živote drugih. Spasili su u posljednjih 11 dana 7.000 ljudi. Oni su dio najnesebičnije vojske na svijetu, najbolje što ova zemlja može ponuditi. Srca nas bole zbog svih žrtava. Bijesni smo i srca su nam slomljena", rekao je Biden.

Do napada, koje je izveo ogranak terorističke organizacije ISIS (Khorosan) došlo je na području koje je pod zaštitom Sjedinjenih Američkih Država, ubijeno je najmanje 12 američkih vojnika, a nekoliko njih je ozlijeđeno i u kritičnom stanju.

Biden navodi da su životi koji su izgubljeni, životi dati slobodi, sigurnosti i Americi.

"Oni su branili našu viziju i vrijednosti protiv terorizma. Njihovu smrt nećemo oprostiti, nećemo ni zaboraviti, lovit ćemo ih i natjerati ih da plate. Amerika neće biti zastrašena", rekao je..

 

Biden je kazao da se ne osjeća odgovornim za smrti američkih vojnika s obzirom na to da je postojao raniji sporazum s talibanima prema kojem su američke trupe morale biti povučene, a zauzvrat je postojala garancija da nijedan vojnik neće biti napadnut.

Najavio je da će SAD nastaviti s evakuacijom do 31. Kolovoza, kako je i planirano, ali da će pokušati izvući i sve one koji se ne uspiju ukrcati u narednih nekoliko dana.

"Ne možemo jamčiti da ćemo uspjeti u evakuaciji baš svake osobe koja želi vani jer ih je zaista mnogo", rekao je.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.