VOZAČI OPREZ

Austrija uvodi drastične mjere: Oduzimanje vozila na licu mjesta, ako ponovite prekršaj vozilo ide na dražbu

Foto: Ilustracija
Austrija uvodi drastične mjere: Oduzimanje vozila na licu mjesta, ako ponovite prekršaj vozilo ide na dražbu
08.07.2023.
u 15:20
Ako je prekoračenje brzine veće od 80 km/h u naseljenom mjestu ili 90 km/h izvan naseljenog mjesta, vozilo se odmah oduzima i ide na dražbu
Pogledaj originalni članak

Austrija od iduće godine uvodi drastične mjere za vozače koji voze prebrzo. Policija će oduzimati vozila na licu mjesta, a moguće je da vozilo i trajno oduzmu.

Naime, u srijedu je austrijsko Nacionalno vijeće u Beču usvojilo prijedlog austrijske ministrice prometa Leonore Gewessler prema kojem će se nove mjere primjenjivati od ožujka 2024. godine.

Prema tom prijedlogu, ako u Austriji vozite cestom 60 km/h više od dozvoljenog, ili autocestom 70 km/h više od dozvoljenog, policija vam može, između ostalog, oduzeti automobil na dva tjedna, piše Fenix-magazin.

– Ako prekršaj ponovite, policija može vozilo oduzeti trajno. U tom slučaju vozilo ide na dražbu, a 70 posto prihoda od prodaje ide u fond za sigurnost na cestama. Ostalih 30 posto ide lokalnim vlastima, navodi Ministarstvo prometa o izmjenama zakona.

Ako je prekoračenje brzine veće od 80 km/h u naseljenom mjestu ili 90 km/h izvan naseljenog mjesta, vozilo se odmah oduzima i ide na dražbu, bez obzira na to je li prekršaj prvi ili ponovljeni.

Cilj ovih mjera je povećanje sigurnosti na cestama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.