41 posto

Anketa: Većina Nijemaca smatra Trumpa najvećom prijetnjom za svjetski mir

Foto: FENA/Xinhua
Anketa: Većina Nijemaca smatra Trumpa najvećom prijetnjom za svjetski mir
25.12.2019.
u 15:02
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump u Njemačkoj se smatra opasnijim po svjetski mir od ruskog predsjednika Vladimira Putina ili sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una, sudeći po anketi instituta YouGov u kojoj je intervjuirano više od 2.000 njemačkih građana.

Anketirani također smatraju Trumpa opasnijim od iranskog vrhovnog vođe, ajatolaha Alija Khameneija i kineskog predsjednika Xi Jinpinga, sudeći po anketi obavljenoj za njemačku novinsku agenciju dpa.

Četrdeset i jedan posto anketiranih smatra da Trump predstavlja veću prijetnju svjetskom miru od nabrojane petorice svjetskih čelnika. Sedamnaest posto ih je glasovalo za Kima kao najveću prijetnju, za Putina i Khamenija je glasalo po osam posto anketiranih, dok se Xi smatra najmanjom prijetnjom, sa sedam posto anketiranih koji su izabrali njega.

Podaci pokazuju male promjene u odnosu na prošlu godinu, kada su u sličnoj anketi YouGov građani bili zamoljeni da biraju između Trumpa, Kima i Putina. I tada je 48 posto anketiranih izjavilo da je američki predsjednik najveća prijetnja svjetskom miru.

Ovogodišnja anketa provedena je između 16. i 18. prosinca i u njoj su intervjuirane 2.024 osobe u Njemačkoj.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.