VITEZ Mali nogomet

Still iz Preočice najbolja momčad Lige mjesnih zajednica Vitez

Foto: ZVONIM IR ČILIĆ
Still iz Preočice najbolja momčad Lige mjesnih zajednica Vitez
21.04.2010.
u 09:48
Voljom ždrijeba i dotadašnjih rezultata, pitanje pobjednika rješavano je u posljednjem, 19. kolu, u susretu dvije tada vodeće momčadi, Kalvarija kop iz Mošunja i drugoplasiranog Stilla
Pogledaj originalni članak

Završena je malonogometna liga mjesnih zajednica općine Vitez, a prvo mjesto, pomalo neočekivano, pripalo je momčadi Still iz mjesne zajednice Preočica. Voljom ždrijeba i dotadašnjih rezultata, pitanje pobjednika rješavano je u posljednjem, 19. kolu, u susretu dvije tada vodeće momčadi, Kalvarija kop iz Mošunja i drugoplasiranog Stilla. Vodećoj Kalvarija kop ekipi za pobjednički pokal bio je dovoljan i neriješen rezultat, no Still je odigrao daleko bolje, brže i agresivnije i potpuno zasluženo pobijedio rezultatom 4:2.

Priznanja za Dan općine

Pokali, nagrade i priznanja najboljima će biti uručeni za Dan općine Vitez, 28. travnja. Ideju osnivanja malonogometne lige mjesnih zajednica pokrenuo je Općinski sportski savez na čelu s predsjednikom Vojkom Budimirom, a pokazalo se da je to bio pun sportski pogodak. Liga je startala 7. studenoga prošle godine, sudjelovalo je 20 momčadi, igralo se vikendom, jednokružno svatko sa svakim. Svi igrači su bili registrirani u Općinskom sportskom savezu, nikakvi prelasci iz ekipe u ekipu nisu bili dozvoljeni i igrač je mogao nastupati samo za svoju mjesnu zajednicu. Također treba naglasiti da u momčadima nisu mogli nastupati aktivni igrači bilo kojeg ranga nogometnog natjecanja u okviru županijskog, federalnog ili državnog nogometnog saveza.Organizator je našao i sponzora lige, a to je Udruga poslodavaca Viteza. Malonogometna liga je, bez dvojbe, sportsko osvježenje i obogaćenje viteške sportske scene, a što potvrđuje i broj gledatelja koji su pratili ove susrete. A na nekim ih se znalo okupiti i blizu tisuću, što već godinama na svoje utakmice ni izbliza ne može privući NK Ecos Vitez.

Sportskog viteštvo

Sve utakmice sudili su: Slaven Garić, Mujo Mujanović, Milan Strukar, Oliver Žilić, Fahrudin Haskić i Nermin Sivro. Povjerenstvo zaduženo za regularsnost natjecanja činili su: Anto Baškarad, Slaven Garić, Ibrahim Tarahija, Nermin i Amir Sivro i predstavnik Udruge poslodavaca, Ivica Šantić. Komesar lige bio je iskusni sportski djelatnik Anto Baškarad. Igralo se vrlo korektno, a utakmica koja je odlučivala prvaka, Kalvarija kop – Still, primjer je sportskog viteštva na parketu Gradske sportske dvorane i bučnih navijačkih skupina ovih dviju momčadi.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.