Čapljina

Stare narodne igre za privlačenje što većeg broja turista

Stare narodne igre za privlačenje što većeg broja turista
05.04.2013.
u 10:16
Zabilježen je porast rezervacija turista iz Argentine i Brazila, a što će dodatno obogatiti turističku sezonu na lijepom jugu Hercegovine
Pogledaj originalni članak

Opća je ocjena da općina Čapljina ima iznimno bogatu turističku ponudu koja nije u pravoj mjeri iskorištena ili povezana u jednu veću cjelinu. Stoga se na otvaranju nove turističke sezone u ovom dijelu BiH pripremaju i neki novi turistički projekti kojima bi se sveukupna turistička ponuda s juga Hercegovine još više približila domaćim i stranim turistima.

Strani turisti

Sredina travnja je već neki tradicionalni početak turističke sezone u općini Čapljina i tada u ovaj grad na četiri rijeke organizirano dolazi veći broj stranih turista. Tako je prošle godine sezonu otvorio organiziran dolazak više od 500 slovenskih turista pa se slična aktivnost očekuje i na otvaranju ove turističke sezone. Kako smo doznali postoje izgledi da sezonu u Čapljini umjesto stranaca otvori dolazak veći broj domaćih gostiju, a čime se Čapljina želi još više otvoriti za domaće tržište. “Uz već redovite turističke izlete u Počitelj, Park prirode Hutovo blato, lokacija Mogorjela, stari grad Gabelu…, ili posjete konjičkom klubu i druge rekreativne sadržaje, u prigodi smo pokrenuti i neke nove sadržaje u kojima posebno uživaju strani turisti - kazao je Dragan Krunić, direktor hotela “Mogorjelo” Čapljina.

Zanimljiv sadržaj

“Tu se, prije svega, misli na uvođenje neke vrste Olimpijskih igara starih narodnih igara i sportskih disciplina. Tako za turiste priređujemo natjecanja u potezanju konopa, bacanja kamena s ramena te još brojnih starih narodnih igara koje su već naišle na odobravanje većeg broja stranih turista”, podvukao je Dragan Krunić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.