BIVŠI VATRENI AS

Stanić: Pa i bez Uefine kazne nije bilo publike

Foto: 'Sanjin Strukic/24sata'
Stanić: Pa i bez Uefine kazne nije bilo publike
27.09.2013.
u 11:30
- Pa bio sam prošle godine na PSG-u, bilo je samo par tisuća ljudi, tako da ova kazna možda i nije strašna. Ovo je samo jedna loša vijest u općoj depresiji - kazao je Mario Stanić.
Pogledaj originalni članak

U Dinamu mira nema niti će ga tako skoro biti. Dio BBB-a i dalje skandiranjem protiv Mamića, koje Uefa opisuje rasističkim, tjera plave iz Europe. I sve je bliže dan kad će se to dogoditi jer dijelu tog korpusa to je sredstvo kojim misle maknuti Zdravka Mamića.

Država ne brani svoje

Doduše, dio ih ne želi izbacivanje i u nizu frakcija postoji razjedinjenost oko načina borbe protiv Mamića. Istovremeno, željeli bi biti bliski s igračima...

- Mislim da izgredi kod nas nisu ništa veći nego u drugim, većim zemljama. Ali Margareth Thatcher onda pospremi njih deset u zatvor i to se lupi na velika zvona – dodao je Vrdoljak.

Davnih je dana, prvih, nakon jedne utakmice Dinama i Hajduka rekao da huligane treba "izdegenečiti".

– Jesam, rekao sam, a to znači – išibati. Tada su me optužili da želim tući našu djecu, da im želim bubrege izbijati. A eto što sad rade naša djeca. Tada je trebalo uvesti reda.

Može li država uvesti reda?

– Ma što može država? Ne bori se za svoje, a tih 65.000 eura kazne Dinamu novac je koji je trebao doći u državu. Ovako klub plaća zbog navijača. Da, nered se može riješiti tako da se uvede red – kazao je Vrdoljak.

Što prije, to bolje

No bojimo se da će se sve i dalje vrtjeti u krug, da će se nastaviti skandiranje koje Uefa brani, da će kazne stići i biti sve veće i na kraju će plavi ostati bez Europe. Možda se tek tada nešto promijeni. I možda uopće ne bi bilo loše da se to, ako se već mora dogoditi, dogodi što prije. Utakmice bez gledatelja nemaju smisla, slušanje uvreda na tribinama još manje. Pa se svi možda opametimo nakon godinu-dvije apstinencije od Europe.

- Ne vidim rješenje. Prvo, mislim da su sankcije Uefe pregrube, ali očito je odlučila dovesti u red pitanje rasizma. A kazna bez gledatelja? Pa bio sam prošle godine na PSG-u, bilo je samo par tisuća ljudi, tako da ova kazna možda i nije strašna. Ovo je samo jedna loša vijest u općoj depresiji. Ne znam što učiniti, možda je problem jer nemamo smjer kojim krenuti. Predugo smo išli u negativnom smjeru da bismo sad smjer lako mogli okrenuli - kazao je Mario Stanić.

>> Dinamo kažnjen s 65.000 € i jednom utakmicom bez publike!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.